Hírek

2007.02.05. 09:19

Sztárok és nyomozók

Ha a rendőrök humoristával akadnak össze, viccet kérnek, a zenészek ajándék CD-kel igyekeznek elkerülni a büntetést.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignleft" width="180"] Benke Laci bácsi a zsaruk kedvenc szakácsa, rendőrnapra mindig őt hívják – fotó: Pulai Sára
[/caption]Ha a közúti járműellenőrzés horgára humorista akad, a rendőrök mindig kérnek egy-két jó viccet. Ilyen helyzetben Nádas György így indít: ismerik azt a viccet, amelyben egy holtfáradt humorista találkozik két értetlen rendőrrel? Trunkó Barnabásban a rendőr és a humorista találkozott egyszerre. A Rádiókabaré állandó szerzőjéről kevesen tudják, hogy a Magyar Rendőr című lapnak kezdett írni, majd a Rendőrtiszti Főiskola tanársegédjeként büntetőjogot tanított. Főnökei igyekeztek megnyerni hivatásos rendőrtisztnek, de nem vállalta, mert nem utazhatott volna külföldre. Delhusa Gjon viszont elkövette azt a baklövést, hogy a 70-es években az NDK-ba ment hosszabb turnéra, az itthon maradt feleségét pedig elszerette egy rendőr.

A Bergendy Szalon- és Tánczenekar vezetője belehabarodott az Alfa Romeókba. Mielőtt azonban egyiküket megvette volna, Doszpot Pétert kérte meg, tesztelje számára a kiválasztott típust. A tesztvezetés idején Bergendyné attól tartott, hogy a bűnözők megjegyzik a rendszámot és azt hiszik, a sztárzsaru kocsija, s a későbbiekben bajuk lehet belőle. Doszpot azonban megnyugtatta a zenészt: Pista, ha észreveszed, hogy valami piros villog és ketyeg, azonnal hívj a mobilomon. A Neoton Família tagjai közlekedési szabálytalanság során felajánlották a rendőröknek, hogy a büntetés fejében otthagyják nekik cserébe Csepregi Évát, csak tekintsenek el a feljelentéstől. Az egyik közismert humorista annyira hálás volt a büntetés elengedéséért, hogy a rendőrnek azóta is küldi megjelent lemezeit, DVD-it.

Benke László mesterszakács, a zsaruk kedvenc főzőguruja forgatásra sietett, lakott területen túlhaladta az 50-et, és a rendőrök lemeszelték. Laci bácsi megjegyezte, fiaim, az Isten küldött hozzám benneteket. A kacsát betettem a sütőbe, lehet, hogy már a ház is ég, oda rohanok éppen. Nem mennétek előttem? Na jó, most az egyszer felvezetjük. Máskor a mesterszakácsot kisebb szabálytalanságért megállította a rendőr, azt mondta neki: Laci bácsi, nagyon finom volt a babgulyás, amit a rendőrnapon főzött nekünk, de amit most főzött, azt magának kell megennie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!