Hírek

2007.03.12. 14:11

Kivásárolnák a dolgozók a Schöpf-Merei kórházat

Szolnoki Andrea (SZDSZ), a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke tud arról, hogy a Schöpf-Merei Kórház és Anyavédelmi Központ dolgozói egy gazdasági társaságot alapítottak azért, hogy kivásárolják a fővárosi tulajdonú intézményt.

BAMA

A Magyar Távirati Iroda azért kereste meg Szolnoki Andreát, mert a Népszabadság hétfői száma arról számolt be, hogy a Schöpf-Merei Ágost Kórház vezetői kft.-t alakítottak, s vételi ajánlatot tettek a fővárosi önkormányzatnak. A napilap arról értesült, hogy Garamvölgyi György főigazgató és 11 társa együtt hozták létre az új gazdálkodási formát, hogy kivásárolják a fővárosi tulajdonú kht. teljes tulajdonjogát. A négyezer négyzetméteres területen magánkórházat szeretnének működtetni.

A Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottsága elnöke hangsúlyozta: a társaság elővételi jogot fog élvezni, ha tesznek vételi ajánlatot. Ugyanakkor hozzáfűzte: a kórház értékét az önkormányzat még nem mérette fel. Molnár Lajos egészségügyi miniszter múlt hét csütörtökén jelentette be, hogy három kórház szűnik meg áprilisban, köztük a Schöpf-Merei Ágost Kórház is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!