Hírek

2007.03.03. 18:10

Koszovó azonnali függetlenségéért tüntettek

BAMA

Koszovó azonnali függetlenségéért tüntettek mintegy négyezren szombaton Pristinában. A megmozdulás résztvevői elutasítják Martti Ahtisaarinak, az ENSZ különmegbízottjának az ideiglenes ENSZ-igazgatás alatt álló szerbiai tartomány végleges státusáról szóló tervezetét, amely ugyan egyfajta szuverenitást kínál a 90 százalékban albánok lakta tartománynak, de a függetlenség szó nem szerepel benne. Függetlenséget követelnek Koszovó számára, és elutasítják, hogy arról tárgyalások folyjanak Szerbiával.

Közben koszovói albán vezetők a demonstráció lefújására szólították fel a szervezőket, azzal érvelve, hogy a további nyugtalanság visszavetheti a tartomány függetlenségét célzó törekvéseket. Három héttel korábban erőszakba fulladt egy függetlenség-párti és a Martti Ahtisaari nevéhez fűződő tervet elutasító tüntetés, s a rendőrség és a tüntetők összecsapásában két ember életét vesztette.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!