Hírek

2007.03.28. 13:36

Mikola lassítaná az egészségügyi átalakításokat

A Fidesz azt javasolja, hogy a kormányzat tolja ki az egészségügyi átalakítások április 1-i határidejét, mert a kórházak még mindig nem kapták meg a finanszírozási szerződéseket - mondta Mikola István, az ellenzéki párt szakpolitikusa szerdán.

BAMA

Az Orbán-kormány egykori egészségügyi minisztere szerint senki nem gondolhatja komolyan, hogy több milliárd forintos éves költségvetésű intézmények működtetési szerződéseit ilyen "kutyafuttában", "diktátumszerűen" és "zsarolással, fenyegetéssel tetézve össze lehet hozni". Mikola javaslatát egyébként az egészségügyi bizottság délelőtti ülésén leszavazták a kormánypárti képviselők e délután Molnár Lajos egészségügyi miniszterrel folytat megbeszélést, amelyen megismétli majd javaslatát. A fideszes politikus visszautasította azokat a "fenyegetéseket", hogy rosszul járnak azok a kórházak, amelyek nem írják alá a szerződést. Hangsúlyozta: még mindig nem küldték el a szerződéseket, ezért nincs mit aláírni, nincs kivel és nincs miről tárgyalni – írja az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!