Hírek

2007.03.29. 20:22

Világbajnoki döntős a magyar válogatott

A pólós fiúk iszonyú csatában legyőzték a spanyolokat – a játéktudásbeli különbség alapján teljesen megérdemelten –, így csapatunk zsinórban immár harmadszor játszhat vb-döntőt.

Stanga István

Magyarország: Nagy V. (K), Varga Dániel, Madaras, Varga Dénes, Kásás, Szívós, Kiss G., Benedek, Fodor, Biros, Kis G., Szécsi (K). Szövetségi kapitány: Kemény Dénes

Spanyolország: Inaki Aguilar (k), Mario Garcia, David Martin, Ricardo Perrone, Guillermo Molina, Marc Minguell, Ivan Gallego, Svilen Piralkov, Xavier Valles, Felipe Perrone, Ivan Perez, Xavier Garcia, Angel Andreo (k) Szövetségi kapitány: Rafael Aguilar

Játékvezetők: Caputi (olasz), Sztavropulosz (görög)

Gólszerzők: Molnár (2) , Kiss G. (2), Madaras (3), Szívós, Kis G., Biros (2), ill. Molina (4), Xavier Garcia (2), Minguell, Martin, Felipe Perrone, Ricardo Perrone, Perez

Gólok/emberelőnyök: 5/10, ill. 4/12

Gólok/ötméteresek: 0/0, ill. 1/1  

1. negyed: A spanyolok hozták el a labdát, s szinte rögtön emberfórba is kerültek, de Szécsi remekül megszerezte a labdát. Mi támadhatunk. Máris vezetünk, Molnár remek gólt lőtt, 1-0. A spanyolok szerncsére elvesztik a labdát, újra mi jöhetünk, majd ismét az ellenfél, amely Molina lövésével egyenlít, 1-1. Támadunk, de kontrafaultot fújnak ellenünk. A spanyolok újra emberelőnyben, s ki is használják Xavier Garcia révén, 1-2. Most mi támadhatunk előnybedn, de kihagyjuk. A spanyolok is ibáznak, megint miénk a labda. Újra csak nem tudunk mit kezdeni a spanyolok védekezésével, de ők sem növelik az előnyt. Megint csak rossz a támadásunk, de a spanyoloké is. Végre! Kiss Gergely messziről lő hatalmas gólt, 2-2. Labdát szerzünk, sőt, emberfórban játszhatunk. És máris újra vezetünk, Madaras lő gólt, 3-2.

2. negyed: Madaras nem tudja elhozni a labdát, a spanyolok támadnak, ám a lövésüket blokkoljuk. Emberelőnybe kerülünk, s Madaras ki is használja, 4-2. Szécsi remekül véd egy lövést, majd szépen szerelünk. Elveszítjük a labdát, s az ellentámadásból Minguell eredményes, 4-3. A tádással nem tudunk mit kezdeni, a spanyolok pedig ötméterest kapnak, amit Molina értékesít, 4-4. A negyed felénél mi jöhetünk, de Varga Dániel kapu mellé lő. Nem figyelünk Xavier Garciára, aki vezetést szerez a spanyoloknak, 4-5. Emberelőnyhöz jutunk, de Aguilar védi a lövésünket. Megint előnyben vagyunk, ezúttal nem hibázunk, Szívós eredményes, 5-5. Most mi kerülünk ember-, majd gólhátrányba, mivel Molina újra gólt lő, 5-6. Szécsi helyére Nagy Viktor áll be a magyar kapuba. Megint emberhátrányban játszunk, de a frisen beállt Nagy nagyszerűen véd. Most a spanyoloktól állítanak ki, de eladjuk a labdát. Vége a negyednek, a mérkőzés felénél egy gólos hátrányunk van.

3. negyed: A spanyolok vezették az első támadást, de nem tudtak mit kezdeni, ellenünk viszont kontrafaultot fújnak. Az ellenfél újra hibázik, mi pedig emberelőnyhöz jutunk, de csak egy kapufáig jutunk. Sajnos, a spanyolok gólt lőnek, már kettő az előnyük, 5-7. Molnár Tamás ellen kontrafault, ismét spanyol támadás, de kivédekezzük. Megint emberfórban vagyunk, megint elhibázzuk. Szerencsére a spanyoloksem eredményesek. Végre az újabb emberelőnyt belőjük, 6-7. A spanyolok hibáznak, Kis Gábor viszont nem, 7-7. Most mi védekezünk emberhátrányban, méghozzá remekül, miénk a labda. Szabálytalankodnak ellenünk, de a bírók sípja néma maradt, jön az ellenfél, viszont Garcia fölő bombázza. Megúszunk, s Biros nagyon fontos gólt lő, 8-7. Már mi vezetünk! A spanyolok támadnak, de megint labdát szerzünk, viszont nem tudunk élni a lehetőséggel. Jól védekezünk, így megint mi támadhatunk, s Kiss Gergő remek gólt lő, 9-7. Emberhátrányban vagyunk, de kivédekezük. Jöhet a befejező negyed.

4. negyed: A spanyolok hozzák el a labdát, s rögtön előnybe kerülnek, de Kásás remekül lop e egy átadást. Sajnos, nem lövünk gólt, de a bírók újra kiküldenek egy magyart a medencéből, s Felipe Perrone gólt lő, de érvénytelenítik a találatot, mivel előtte a spanyol kapitány időt kért. Továbbra is spanyol emberelőny, először kapufára lövik, de aztán Xavier Garcia a hálónkba bombáz, 9-8. A támadásunkban most nem volt ötlet, jöhetnek a spanyolok. Újra mi vagyunk emberhátrányban, s sajnos Ricardo Perrone kiegyenlít, 9-9. Visszakapjuk a kiállítást, de nem élünk a fórral. Már a spanyolok vezetnek, Molina kívülről óriási gólt lő, 9-10. A bírók ellenünk fújnak, majd Nagy Viktor véd hatalmasat. Mi támadhatunk, 3 perc van hátra. A bírók elveszik tőlünk a labdát, de a spanyolok lövése is pontatlan. Most mi kerülünk emberelőnybe, s egy remek figura végén Biros egyenlít, 10-10. Megint hátrányban kell védekeznünk, méghozzá kiválóan, így támadhatunk. Fölé dobjuk a labdát, a spanyolok szinte végigjátszhatják a meccset. Szerelünk, 7 másodperc van hátra, Kemény Dénes időt kér. Nem tudunk mit kezdeni, itt is hosszabbítás következik.

Hosszabbítás, 1. félidő: Biros elhozza labdát, majd hatalmas gólt lő, 11-10. Miénk a labda, mert kontrafaultot fújnak a spanyolok ellen, sajnos Kásás lövését Aguilar védi. A spanyolok hibáznak, mi jövünk, de egy rossz bejátszás után megint az ellenfél támadhat. Nagy Viktor hatalmasat véd, s Molnár Tamás remek góllal kettőre növeli az előny, 12-10. A spanyolok emberelőnybe kerülnek, de jó lenne kivédekezni. Nem sikerül, szép gólt lőnek a spanyolok, 12-11.

Hosszabbítás, 2. félidő: A spanyoloké a labda, de eladják. Kontrafaultot fújnak ellenünk, majd a spanyolok ellen is. Eladjuk a labdá, s a spanyolok megint emberelőnyben játszhatnak. Kivédekezzük, ám az ellentámadásból nem lövünk gólt. Még pár másodperc, Perrone lövését védi Nagy Viktor. És vége! VILÁGBAJNOKI DÖNTŐBEN A CSAPAT! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!