Hírek

2007.04.13. 17:59

Eörsi Mátyás lett a frakcióvezető

A pártelnök a hétvégén egyeztet az egészségügyi miniszterjelöltekkel addig is nem bocsátkozik találgatásokba

BAMA

„Elsöprő többséggel Eörsi Mátyást választotta frakcióvezetővé és Gusztos Pétert frakcióvezető-helyettessé az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportja” – jelentette be tegnap Kóka János. Az SZDSZ elnöke hangsúlyozta, hogy az új frakcióvezetéstől a politikai vitában következetességet, a megoldáskeresésben pedig kompromisszumkészséget várnak el.

„A liberális nézetek hiteles és sikeres képviseletét szeretném folytatni, és a frakció látványos, lendületes parlamenti munkára készül” – mondta az újdonsült frakcióvezető, aki politikai pályafutásának legnagyobb kihívásának nevezte posztja ellátását. Gusztos szerint megválasztása bizonyítja, hogy az SZDSZ nyitott a fiatalokra.

Kóka János azonban Fodor Gábor szerepválallásáról és az új egészségügyi miniszter személyéről nem kívánt nyilatkozni. A egészségügyi tárca vezetőjelöltjeivel tegnap egyeztetett, melyek a hétvégén is folytatódnak. „A legjobb jelöltet keresem, és időre van szükségem, hogy minden lehetséges jelöltet meghallgassak” – mondta a liberális pártelnök. Kóka hozzátette, hogy több tucat jelölt és önjelölt neve merült fel, és még mindig több lehetséges jelöltön gondolkodik. Az SZDSZ elnöke azt sem bánja, ha csak néhány nap múlva lesz minszter az egészségügy élén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!