Hírek

2007.04.04. 13:36

Fidesz: az OVB elnöke „Gyurcsány embere”

A Fidesz "Gyurcsány Ferenc emberének" tartja az Országos Választási Bizottság (OVB) elnökét, akit ismét lemondásra szólított fel - közölte Varga Mihály, a Fidesz alelnöke.

(MTI)

A Fidesz szerint az OVB elnöke Gyurcsány Ferenc ötleteit, elképzeléseit képviseli a testületben, és ennek megfelelően akadályozza a Fidesz népszavazási kezdeményezéseinek kiírását. Varga Mihály ezt azzal indokolta, hogy szerinte 2005-től, mióta Szigeti Péter az OVB elnöke, a választások kapcsán 17 alkalommal bírálta felül a testület döntését a Legfelsőbb Bíróság, és az OVB mindig csak a Fidesz kárára tévedett, az MSZP kárára sosem. Hozzátette: 2001 és 2005 között választási ügyekben csupán egy alkalommal változtatta meg az OVB döntését a bíróság, egy kisebbségi önkormányzati, vagyis nem politikai ügyben. A fideszes politikus emellett arra is hivatkozott, hogy 2004-ben mindketten - Gyurcsány Ferenc még sportminiszterként, Szigeti Péter pedig jogfilozófusként - aláírtak egy tiltakozó nyilatkozatot az ötágú vörös csillag viselése miatt őrizetbe vett Vajnai Attila ügyében, és a vörös csillag engedélyezését kérték. Érdekes, hogy a nyilatkozatot aláíró 30 ember között ott van Szigeti Péter és Gyurcsány Ferenc is - jegyezte meg.

Szigeti Péter szerint a testület megalapozott döntést hozott a Fidesz népszavazási kérdésének elbírálásakor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!