Hírek

2007.06.22. 18:23

Draskovics: a hétvégén kiegyezik a koalíció

Nincsenek jelentős nézetkülönbségek a koalíciós pártok között, így várhatóan megállapodnak a hét végi egyeztetésen – mondta egy rádióműsorban Draskovics Tibor.

BAMA

A közigazgatási reformokat felügyelő tárca nélküli miniszterjelölt meggyőződése, az MSZP és az SZDSZ vasárnap közös nevezőre jut például a kormányzati informatika felügyelete, vagy külgazdasági kormánybiztos kinevezése kérdésében. Dönteniük kell a több-biztosítós modellről is, mégpedig úgy, hogy az SZDSZ teljes piacnyitást szorgalmazó javaslata lekerült a napirendről. Két javaslat között dönthetnek: az egyik Gyurcsány Ferencé és az MSZP-é: ők a reformot regionális biztosítók megalakításában képzelik el, és az állami befolyás fenntartása mellett engednék piacra a magánbefektetőket.

Az államreform bizottság (Draskovics elnökletével) is előrukkolt egy új javaslattal. Hírek szerint ez közelebb áll az SZDSZ-hez. Egyetértenek a magánbefektetők beengedésével, az állami tulajdontöbbség fenntartásával. Ám a biztosítási "piacot" nem a jelenlegi statisztikai-tervezési régiók mentén osztanák fel, hanem úgy, hogy minden regionálist társasághoz kerülnének jobb és rosszabb infrastrukturális ellátottságú megyék.

Ezek is érdekelhetik