Hírek

2007.08.08. 06:01

Kevesebb a busz, a bérlet meg ugyanannyiba kerül

Olvasónk, aki vidéken él, panaszolja, hogy a buszjáratokat az üzemeltető csökkentette. Panaszát megírta a társaságnak, mire azt a választ kapta: a cég a tarifatárgyalásokon döntött így.

BAMA

Az úr azt kifogásolja, hogy míg a szolgáltatás színvonalát csökkentik, addig az ár változatlan marad. Ezt felháborítónak tartja, ami érthető. Ugyanakkor a cég azt is megtehette volna, hogy a járatsűrűséget megtartva emeli a szolgáltatásért fizetendő összeget. Mondván, hogy az üzemanyagárak, a bérek stb. egyre nagyobb költségeivel a vállalat csak így tud lépést tartani. A fő kérdés ebben a helyzetben: elegendő-e a kérdéses területen utazóknak a megmaradt járatszám? Kiderült a vasútnál is, éppen a közelmúltban: bizonyos vonalak mentén jelentős gondokat okozott a környéken élőknek azok megszüntetése. Így a járatokat visszaállították.

Írjanak az utasok közös beadványt a cégnek – tanácsolták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Az érintettek fejtsék ki sérelmüket a kirendeltség vezetőjének. Kérhetik a menetrend módosítását is. A másik lehetőség, ha azt kérelmezik, hogy a cég sűrítse járatait. Akkor nem kell annyit várni egyetlen buszra. Ezzel az indítvánnyal szintén a forgalom irányítójához fordulhatnak. Ha nem boldogulnak egyedül a társasággal, megkérhetik területi képviselőjüket, hogy (mint tisztségének neve is mutatja) képviselje őket a cégnél. Vagyis lobbizzon az érdekükben. Járja ki nekik, hogy az illetékesek orvosolják panaszukat. Elvégre ezért választották őt meg, ezért kapja a tiszteletdíját.

Nem csodálkozunk rajta egyébként, hogy puszta állampolgári erőből nehéz egy ilyen gondot megoldani. De valamikor el kell kezdeni. Öntudatos, nem pedig kiszolgáltatott polgárokká kell válnunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!