Hírek

2007.08.23. 19:39

Szent Korona: tovább tart a jelentésről

„A Szent Korona nem múzeumi tárgy, hanem a magyar államiság jelképe, amelynek helyéről törvény rendelkezik” – mondta csütörtökön Csapody Miklós. Az MDF országgyűlési képviselője szerint fölösleges és megosztó volt Gyurcsány Ferenc keddi hányaveti megjegyzése.

V.M.

„Fel nem foghatom, hogy mitől lenne a harmadik Magyar Köztársaság jelképe a Szent Korona. A köztársasági eszmerendszer egész lényege abból a hitből, meggyőződésből származik, hogy a demokratikus államhatalomban a közhatalom forrása a nép és a népakarat. A magyar baloldal álláspontja ebben az ügyben, azt gondolom, világos. A német Reichstagban nem látom a német császárság jelképeit” – írta csütörtökön internetes naplójában a kormányfő.

Mint ismert, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden a parlamentben Angela Merkel német kancellárnak a Szent Koronát bemutatva azt is mondta: „Az az igazság, hogy én mélyen ellenzem, hogy itt van. Szerintem ez a parlament a köztársaság parlamentje, és nincs ok a királyság jelvényét idehozni”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!