Hírek

2007.09.09. 05:00

Ellopták a pénztárcámat a tömött buszon

Olvasónk a zsúfolt buszon zötykölődött hazafelé, amikor váratlanul meglökte valaki. Nem tulajdonított jelentőséget a dolognak. Csak otthon vette észre, hogy pénztárcája eltűnt.

Rados Virág

A zsúfolt nagyvárosban közlekedve nagyon óvatosnak kell lennünk. Különösen most, hogy beköszöntött az ősz, és előkerültek az átmeneti kabátok. Mert a zsebesek számára „slágertéma” a kabát külső, valamint a hátizsák hátsó zsebe. Erre a Budapesti Rendőr-főkapitányság lopás alosztályán hívták fel a figyelmet. Örökzöld viszont, mert nyáron is jó prédának tűnik, a női táska – teszi hozzá a szakember. Számára szinte érthetetlen egyébként, hogy járhatnak-kelhetnek némelyek teljes lelki nyugalommal hátitáskával a hátukon. Pénztárcánkat ne az említett helyekre, hanem belső zsebbe tegyük.

Mobiltelefonunkat se kabátunk külső zsebében hordjuk! Onnan a legkönnyebb elemelni. De a táskák telefontárolásra kialakított, könnyen hozzáférhető tokjába se bújtassuk az értéket! Innen mindenféle „szaktudás” nélkül ki lehet azt venni.

A zsebeseknek ideális helyszín és időpont a zsúfolt BKV-jármű közvetlenül munkaidő után. Ahogy mondják, alkalom szüli a tolvajt. Ne teremtsük meg ezt az alkalmat! Bevásárlóhelyeken, nagy tömegben meg-meglökhetnek bennünket, ez a néhány pillanat, amikor egyensúlyunkat vesztve kiszolgáltatottak vagyunk, a tolvajnak éppen elég.

Ne toljuk táskánkat a hátunkra! A járműveken a fel- és leszállásnál (főként az előbbinél) különösen legyünk résen. Húzzuk a táskát magunk elé, mobiltelefonunkat szorítsuk a kezünkbe. Pénzváltás ürügyén szintén sok zsebtolvaj környékezi meg a gyanútlanokat. Ha pedig útbaigazítást kérnek tőlünk, ügyeljünk rá, hogy a minket megszólítóval ne kerüljünk szoros testi közelségbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!