Hírek

2007.09.15. 17:49

Két választás: reformok, vagy bukás?

„Nem szabad félni a változások sokaságától, le kell győzni a kishitűséget, a befelé fordulást, s nem azt kell hangoztatni mit miért nem lehet megcsinálni” – győzködte ismét párthíveit a reformok szükségszerűségéről szombaton Gyurcsány Ferenc az MSZP politikai évadnyitó rendezvényén Budapesten.

É. S.

[caption id="" align="alignleft" width="260"] A miniszterelnök szerint a koalíció kitart 2010-ig, és a baloldal megnyeri a következő választást – fotó: Kerék Ágnes
[/caption]A Millenáris Parkban a párt-, és miniszterelnök szerint Magyarországnak csak két választása lehet: reformok, vagy bukás. „Ha a haza az első, akkor nem azt kell nézni, hogy mit vehettünk el a nemzet asztaláról, hanem azt, hogy mit tehetünk oda” – mondta Gyurcsány. A miniszterelnök szerint a szocialistáknak nem kell tartaniuk a 2010-es választásoktól, mivel a nemzeti progressziót, a rendet és a szolidaritást képviselő baloldal újra győzni fog. A miniszterelnök kiemelte az oktatás és kultúra fontosságát, s kijelentette, hogy a fizetésemelés ellenére a tanárok jelenleg sincsenek kellőképpen megbecsülve, sem anyagilag, sem erkölcsileg például a versenyszférához képest. „Új szótár készül a jobboldalon, nyelvészeket foglalkoztatnak, de nem mondják ki egyenesen, hogy nincs közöm a nácikhoz” – hangoztatta a pártelnök. Gyurcsány szerint egy jobbközép konzervatív pártnak nincsen semmi keresnivalója az Európában nácinak tartott szerveződések közelében.

A miniszterelnök azt is kijelentette, hogy a jelenlegi koalíció a szakmai viták ellenére ki fog tartani 2010-ig. Az MSZP vezetői a következő hetekben országjáró körutat kezdenek 300 várost, 1000 települést érintve, hogy közelebb vigyék a reformokat az emberekhez.

„Egy gyenge ember próbálta az egyre hangosabban elégedetlenkedő párttársainak megmagyarázni, hogyan nyújthatott annyira kritikátlanul gyenge teljesítményt a kormány” – mondta szombaton Szijjártó Péter. A Fidesz szóvivője szerint Gyurcsány Ferenc most sem adott konkrét válaszokat, nem volt képes szembe nézni a kormány által okozott válsággal, s nem vázolt fel valódi jövőképet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!