Hírek

2007.09.11. 14:00

Zuschlag szerint nincs Zuschlag-ügy

Nincsen sem Zuschlag-ügy, sem illegális finanszírozási, sem illegális pártfinanszírozási ügy. Az ügyben nem történt bűncselekmény a szocialista politikus szerint

mti

Nem történt bűncselekmény, nincsen Zuschlag-ügy. Erről Zuschlag János, az MSZP Bács-Kiskun megyei területi elnöke beszélt kedden, miután Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezető irodájában folytatott megbeszélést.

Nincsen sem Zuschlag-ügy, sem illegális finanszírozási, sem illegális pártfinanszírozási ügy. Az ügyben nem történt bűncselekmény - közölte a politikus a megbeszélés után. Zuschlag János szerint a dolgot úgy kell felfogni, hogy egy cégnél az APEH a számlákat ellenőrzi. Mint mondta, ezeknél az egyesületeknél az ügyészség ellenőrzi a számlákat, ezért nagyobb a médiafelhajtás. Az egyesületek tisztázni fogják a dolgot.

Arra a kérdésre, hogy a frakcióvezető is úgy gondolja, hogy nem történt bűncselekmény, Zuschlag János közölte: kérdezze meg őt. Hozzátette: ő a jelenlegi helyzetről tájékoztatta Lendvai Ildikót, és arról, hogy szerinte nem történt bűncselekmény.

Lendvai Ildikó frakcióvezető az MTI-nek megerősítette, hogy Zuschlag János arról tájékoztatta, álláspontja szerint nem történt bűncselekmény. A frakcióvezető hangsúlyozta: súlyos hibának tartaná, ha vizsgálat közben az ügyről, vagy benyomásairól bármilyen személyes véleményt mondana. Ha egy politikus ezt teszi, óhatatlanul a befolyásolás gyanújába keveredik - fogalmazott. Hozzátette: ebben a szakaszban az egyetlen követhető magatartás, rábízni a vizsgálatot  azokra, akiknek ez a dolguk. Lendvai Ildikó elmondta: a találkozót Zuschlag János  kezdeményezte. 

A Bács-Kiskun megyei ügyészség különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítja Zuschlag Jánost és társait. A politikust és hat társát alapítványoknak nyújtott állami pénzek szabálytalan felhasználása miatt gyanúsította meg a hatóság. A nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, melynek következményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot, számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt. A nyomozás során kiderült, a vizsgált egyesületek és  alapítványok mintegy 50 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!