Hírek

2007.10.06. 17:03

Gyurcsány: be kell bizonyítani, hogy a szocialisták tisztességesek

Gyurcsány Ferenc szerint lehet, hogy a szocialisták nem hibátlanok, de ha nem hiszik el róluk és nem tudják bebizonyítani, hogy tisztességesek, akkor baj van. Erről a miniszterelnök a Népszava szombati számában megjelent interjújában beszélt.

BAMA

A mi ellenfeleink a morális kérdések - fogalmazott a szocialista párt elnöke, hozzátéve: ha róluk be lehet bizonyítani, hogy nem tisztességesek, akkor bajban vannak. Véleménye szerint ugyanis az egészségügyi átalakítás vagy az államigazgatás zűrzavarát meg lehet bocsátani, ha a végén a dolgok rendbe jönnek. Gyurcsány Ferenc úgy látja, a Fidesz nemcsak őt támadja, hanem az egész baloldallal szemben vív morális harcot. „Velem szemben pedig politikai harcot, morális köntösben. Ez két különböző dolog” - hangoztatta.

A miniszterelnök nem érzi, hogy magára maradt volna a politikai élet megtisztítását célzó hét pontjával. A politika belső világának megújításában - mint mondta - a szocialistáknak nincs félnivalójuk, mert „tisztességes és becsületes emberek alkotják a pártot és a frakciót”. Kedd este a tervezett hét pont miatt „nagyon szenvedélyes vita” folyt a frakcióban. Úgy fogalmazott: hallja a kritikus hangokat, sok képviselő viszont bíztatja, hogy igaza van. Arra a felvetésre, hogy biztosan jól érzi-e a pillanatot ezek elfogadtatására, a kormányfő azt válaszolta: sem hős, sem hősi halott nem lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!