Hírek

2007.10.04. 10:40

Jégtörő Kulcsár

Kulcsár Krisztián szerdán 15:12-re legyőzte a döntőben a francia Eric Boisse-t, ezzel aranyérmet szerzett a férfi párbajtőrözők versenyében, a szentpétervári vívó-világbajnokságon.

BAMA

Kulcsár a döntőben éppen olyan összeszedett volt, mint a nap során korábban. A számszerű eredményt tekintve az utolsó asszója volt a legsimább, három találattal nyert, miközben a korábbi összecsapásait egy-egy tussal hozta. Bónuszként érkezett az egyéni aranyérem, az olimpiai szereplés a cél.

„Az egytusos győzelmek jelzik, hogy fejben összeszedett voltam, de korábban is jól mentek a dolgok, nem csak az asszók végén. A legnehezebb az volt, amikor az elődöntőben az olasz fiú 7:3-ról felzárkózott. Az izgalmasan alakult. A döntő könnyebb volt, az elején éreztem, hogy megszerezhető, bár, az igazat megvallva éppen ilyesmire nem akartam gondolni, minden külső tényezőt ki akartam zárni. Természetesen az olimpiai szereplés kiharcolása a cél és az, hogy ott győzzünk, ez az egyéni aranyérem csak bónusz volt” - mondta a dobogóról lejövet a friss bajnok.  „Kisebb csoda ez a mai diadal. A legnagyobb szerepe ebben a jóistennek volt, aztán következett Krisztián, majd jöttek a csapattársak és én. Székely Zoli 1981-es sikere volt ilyen, hogy egy tusos győzelmekkel jutott el a végéig. Mondtam is Krisztiánnak a nap elején, nem kell izgulni, így is lehet” – fogalmazott Kulcsár Győző szövetségi kapitány, Krisztián edzője és nagybátyja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!