Hírek

2007.10.13. 06:03

Meglepetés a tanároknak

Bejött az új kedvezményrendszer a budapesti állatkertnek. A legjobban azok jártak, akik rendszeresen jönnek, most a régi ár alig kétszereséért egész éves bérletet kapnak. A szombati nap a tanároké, ingyen jöhetnek.

Rados Virág

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Egymásra találtak. Azért egy üvegfal véd a kis vadóc oroszlántól, de így is örömteli az élmény.
[/caption]Kiállta a próbát az új kedvezményrendszer, amelyet a Fővárosi Állat- és Növénykert július 1-jétől vezetett be – mondta el Zahár István kommunikációs igazgató. Jóval többen tűzik ki programnak az állatok és növények közti kirándulást.

Igaz, az árcsökkentés főként azoknak kedvez, akik rendszeresen látogatnak el ide, azaz érdemes bérletet vásárolniuk. A korábbi felnőtt-, gyermek- és nyugdíjasbérletek mindössze tíz alkalomra szóltak. Az előbbiért 10 200 forintot, az utóbbi kettőért 6500, illetve 7600 forintot kellett leszurkolni – mondták el az intézmény gazdasági osztályán. A régi bérletrendszer is megmarad, de új lehetőség kínálkozik: a 365 napon át korlátlanul felhasználható bérleté. A felnőtteké 15 ezer, a gyerekeké és a nyugdíjasoké 10-10 ezer forintot kóstál. Igaz, az egész éves bérlet szépséghibája, hogy csak hétköznapokon érvényes. Nem sokkal ugyan, de csökkent a családi, a diák- és nyugdíjasjegyek ára is. Az intézmény emellett folyamatosan szervez nyílt vagy „olcsóbb” napokat, amelyekkel a különböző társadalmi csoportoknak ajánl díjmentes vagy kedvezményes látogatást. Október a nyugdíjasoké: az idősebbeket a szokásos 1200 forint helyett a hónap utolsó napjáig ennek harmadáért, 400 forintért fogadják. Sőt a velük érkező, 14 év alatti unokák 1200 forint helyett 900-ért léphetik át a kaput.

Szombaton, igazolvány ellenében, a pedagógusokat várják díjmentesen az állatkert zoopedagógusai. Vasárnap pedig ünnepi eseményre készülnek: ritka fát kap ajándékba az intézmény. Az ausztráliai Wollemia fenyőből vadon már kevesebb, mint száz példány él. A fa olyan öreg, hogy maradványait 90 milliós kőzetekben is megtalálták. Dinoszauruszok falatozhattak belőlük annak idején. Nagy örömhír, hogy ismét vemhes Lulu, a nőstény szélesszájú orrszarvú. A 27 éves rinocérosz volt az első a világon, amely mesterséges megtermékenyítéssel fogant borjúnak adott életet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!