Hírek

2007.10.19. 17:12

Negyedszer is eladó a Fradi

A Ferencváros és az Üllői úti stadion környéke negyedszer is vevőt keres. A pályázati feltételek jelentősen javultak, mégis csak két érdeklődő vette meg a pályázati dokumentációt.

BAMA

 A legutóbbi kísérlet alkalmával is ugyanez volt a helyzet, végül senki nem pályázott a régóta eladásra váró ingatlanegyüttesre. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) múlt hónapban negyedszer is kiírta az Üllői úti 6+2 hektárra (FTC-stadion és környéke) értékesítési pályázatát. A október 24-i beadási határidőt megelőző utolsó munkanap délutánjáig mindössze két befektető vásárolta meg a nettó félmillió forintba kerülő pályázati dokumentációt.

Az előző kiírás alkalmával az akkori megmentő, az angol Scarborough Holdings és a Sheffield United tulajdonosa, Kevin McCabe úgy fogalmazott, nem volt elég idejük volt felkészülni egy ilyen jelentős pályázat benyújtására. Az ár ez alkalommal sem változott, de a vevő most akár húsz százalékot is lealkudhat a korábbi összegből. A nyertes tehát 8,2 milliárd helyett akár 7,37 milliárd forintért is megkaphatja a területet, illetve a futballcsapatot a stadionnal.  A pályázati dokumentációt változatlanul 500 ezer forint plusz áfáért lehetett megvenni, míg a pályázati részvétel feltétele továbbra is a 400 milliós ajánlati biztosíték megfizetése, amely azonban a győztesnél beleszámít a vételárba.

A szerződés alapján a győztes pályázónak lesznek kötelességei. A stadiont az adásvételi szerződés megkötésétől számított két éven belül legalább 1,2 milliárd forint plusz áfáért fel kell újítania, 800 millióért pedig meg kell vennie a focicsapatot üzemeltető cég 20 milliós névértékÛ részvénycsomagját, valamint legalább 1,5 milliárd plusz áfát kell fizetnie az FTC-nek a létesítményhasználati jog megváltására. A pályázat nyertese az lesz, aki a pályázati felhívásban rögzített feltételek teljesítése mellett az értékelési súlyokkal számítva, a legmagasabb vételárat ajánlotta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!