Hírek

2007.11.21. 14:58

Gyurcsány nem ért egyet Tóth Károllyal

Nem ért egyet a vizitdíj eltörlésével Gyurcsány Ferenc kormányfő, az MSZP elnöke, aki szerdán, baltikumi hivatalos látogatása során nyilatkozott az erről megfogalmazott szocialista képviselői javaslatról.

BAMA

"Azt gondolom, hogy erre a díjra szüksége van a magyar egészségügynek, a magyar háziorvosoknak, ez fejlesztéseknek a forrása" - indokolta Gyurcsány Ferenc, hogy miért nem tartja elfogadhatónak Tóth Károly szocialista parlamenti képviselő javaslatát. A kormányfő arra hívta fel a figyelmet, hogy az egészségpénztárak megalakításáról benyújtott törvénytervezet tartalmazza azt a lehetőséget, hogy az egészségpénztárak részben, vagy egészben visszatérítsék a vizitdíjat, egyes esetben eltekintsenek annak megfizetésétől.

"Ez lényegesen megengedőbb, rugalmasabb szabályozás, mint például a német szabályozás, amely ezt nem engedi meg" - tette hozzá. Daróczi Dávid kormányszóvivő azt tette hozzá, hogy az eddigi adatok szerint a vizitdíj átlagosan havi 160 ezer forint bevételt jelent a háziorvosoknak, emellett bebizonyosodott az a kedvező hatása is, hogy csökkentette az indokolatlan orvos-beteg találkozások számát, ami járulékoldalon megtakarítást is eredményezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!