Hírek

2007.11.16. 17:11

Lévai: A tegnapi díj ma nem ér semmit

Lévai Balázs az egyik legsikeresebb hazai műsorvezető, producer. Nem sokan dicsekedhetnek négy Kamera Hungária díjjal, ami a szakma egyik legrangosabb elismerése.

Hegedűs V. Rita (VR)

- A Társulat című műsornak nem csak a kreatív producere, de a zsűriben is szerepelt, míg váratlanul eltűnt a képernyőről. Mi ennek az oka?

- Szakmai okai voltak, de erről nem kívánok nyilatkozni.

- A műsorait a szakma és a közönség is egyaránt szereti, számos díjat nyert pályája során.

- Szerintem a sikerekből soha nem elég. Alapvetően versenyző típusnak tartom magam. De tudni kell, hogy a tegnapi díj ma nem ér semmit. A média sajnos az adott 24 óra műfaja. Nem lehet egy kényelmes bőrfotelben hátradőlve szivarozni és fényesíteni a díjainkat. Folyamatosan változnak a műfajok, a nézői ízlés és elvárás. Azon kell gondolkozni, hogy lehet továbblépni, fejlődni. Engem gyakran elfog a pánik, hogy eszembe jut-e még értelmes dolog, amiről lehet műsort készíteni. Utána megnyugszom, mert rájövök, rengeteg ötletem van még. Most is ilyen szakaszban vagyok éppen, a januártól induló periódus műsorait tervezem.

- Az eddigi műsorai közül melyik a legkedvesebb az ön számára?

- A Dob + Basszusból a Cseh Tamásról, a Bestsellerből pedig az Esterházy Péterről szóló filmet szerettem a legjobban. De emlékezetes volt, mikor John le Carré angol kémíróval forgattunk Londonban. Az interjú után franciapezsgőt bontott a tiszteletünkre. Szerencsés vagyok, eddig mindegyik munkámban jól éreztem magam, nehéz választani.

Lévai Balázs

Született: 1968-ban, Budapesten

Műsorai: Kisokos, Fogadóóra, Záróra, Bestseller, Nagy Könyv, Dob+Basszus, A Társulat

Iskola: ELTE Magyar-Történelem Szak, Színház- és Filmművészeti Egyetem Színházelmélet-Dramaturgia Szak

Nős, két gyermek édesapja.

Díjai: Négyszer nyerte el a Kamera Hungária díjat

Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje (2007)

- Emlékszik az első alkalomra, mikor képernyőn szerepelt?

- A Kisokos című gyermekműsorban volt, talán 1997-ben. A mamám a mai napig parodizál a családi összejöveteleken, hogy mennyire artikuláltan, és tagoltan próbáltam beszélni, ami persze nagyon messze állt a természetestől. Mi tagadás, béna és ügyetlen voltam. Az volt a szerencsém, hogy egy gyerekműsor volt, és talán emiatt a szerkesztők és a rendezők toleránsabbak voltak velem, és így szép lassan belerázódtam.

- Hogy lett Önből tévés?

- A véletlennek köszönhetem. Épp a Színművészetire jártam, mikor az egyik csoporttársam megkérdezte, hogy nem akarom-e az ő munkáját folytatni. Másnap reggel már én mentem helyette Dévai Nagy Kamillával forgatni. Alaposan felkészültem, egy kétperces kulturális ajánlóhoz 15 kérdést írtam össze. A mai napig sokat készülök a műsoraimra. Egyrészt kínos lenne lebukni a riportalanyok előtt, másrészt csak így van esélyed színvonalas végeredményre.

Műsorai: Kisokos, Fogadóóra, Záróra, Bestseller, Nagy Könyv, Dob+Basszus, A Társulat

Iskola: ELTE Magyar-Történelem Szak, Színház- és Filmművészeti Egyetem Színházelmélet-Dramaturgia Szak

Nős, két gyermek édesapja.

Díjai: Négyszer nyerte el a Kamera Hungária díjat

Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje (2007) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!