Hírek

2007.11.27. 09:25

Nem ennyire forrófejűek

Bár az érintettek sajnálják a történteket, most már késő: a péntek éjjel Budapesten rendőrökkel dulakodó két vízilabdázó, Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt sportolói pályafutása dicstelenül érhet véget. Az esetnél jelen volt a Fidesz baranyai elnöke, Tiffán Zsolt is.

BAMA

Péntek hajnalban, Budapesten rendőrök állítottak meg egy autót, amelyben két pécsi vízilabdázó, Petőváry Zsolt és Kósz Zoltán is utazott, utóbbi vezetett. A közúti ellenőrzés lökdösődésbe, s végül előállításba torkollott. Lapunk minden érintettet megpróbált megszólaltatni, ám a rendőrökkel dulakodó Petőváry Zsoltot tegnap nem tudtuk utolérni. Hasonlóan jártunk a borkóstolón részt vevő, az ominózus eset idején az autóban ülő Tiffán Zsolt borásszal, a Fidesz Baranya megyei elnökével is, aki állítólag szintén nem bírta szó nélkül a rendőrségi intézkedést.

„Ez a történet túlnőtt rajtam, túlnőtt rajtunk” - mondta megkeresésünkre érezhető elkeseredettséggel a hangjában Kósz Zoltán. „Már sokszor elmondtam: sajnálom, hogy így történt, de változtatni nem tudok rajta. Szívem szerint nem is beszélnék többet az esetről. Különösen azért nem, mert, hogy egy sportközhellyel éljek, a labda már nem az én térfelemen pattog, a jövőmről, a folytatásról már nem én döntök. És ez különösen szomorúvá tesz.”

A péntek esti borkóstolón nem csak a két játékos, hanem edzőjük, Ambrus Tamás is részt vett, ám korábban távozott. „Sajnos. Ez a fájó pontom. Ha nem mentem volna el, biztosan én ülök a volán mögé, mert nem ittam egy kortyot sem. És akkor ez az egész meg sem történik” - mondta a PVSK-Füszért edzője, aki eddig csak Petőváryval beszélt a történtekről. „Kósz nem állt velem szóba, valószínűleg megsértődött, hogy a klubnál felfüggesztettük. A péntek hajnali affér során túlzottan is forrófejűnek, meggondolatlannak bizonyultak a pécsi vízilabdázók, az alkohol hatása alatt nyilván nem tudták felmérni tetteik következményeit. Pedig Ambrus Tamás szerint nem ilyenek: „Zoli egyáltalán nem ilyen típusú ember, Zsolt már vehemensebb, igazi bohém. De ő sem hajlamos ilyen tettekre, sajnos most egyszerűen a barátját akarta védeni.. S hogy mi lesz a két játékos sportolói pályafutásával? A PVSK- Füszért az esetet követően rögtön reagált, felfüggesztette Kósz és Petőváry szerepeltetését, s az ügy lezárásáig kivárnak a csapat vezetői. Ugyanakkor, bár nyilván nem esik jól sem Sydney olimpiai bajnokának, sem a korábbi sokszoros válogatott Vasas-kiválóságnak, van élet Kószon és Petőváryn túl is: „Rég túl vagyunk már ezen” – fogalmazott Ambrus Tamás az Eger elleni szerdai nagy derbi előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!