Hírek

2007.11.23. 18:11

Töredékáron lehet ingatlanhoz jutni az APEH induló árverésein

Közzétette honlapján az adóhivatal (www.apeh.hu) a következő hetekben kalapács alá kerülő ingatlanok országos listáját, amelyen a lakóingatlantól a szántóföldig szinte minden megtalálható.

D. N.

Legelőször november 28-án lehet Békés megyében egy csanádapácai szántóra, illetve egy gédorosi két és félszobás családi házra licitálni. Több árverés lesz 29-én és 30-án is. Békésben például egy nagyobb, ipari tevékenység folytatására alkalmas épületegyüttest is árvereznek. A nem lakáscélú társasházi lakások között raktár- és pincehelyiségektől üzletekig és műhelyekig több típusú ingatlan is megtalálható, melyeket egyenként kívánnak értékesíteni. Győr-Moson-Sopron megyében az előbbiekkel szemben szántók, szőlősök és termőföldek kerülnek kalapács alá, Sopron, Harka és Pereszteg környékén. Budapesten csak egy 54 négyzetméteres, elhanyagolt társasházi lakás vár erre a sorsra. Somogyban két olyan nagyobb lakóingatlant is megvásárolhatnak az érdeklődők, amelyet akár társasházzá is lehet alakítani. Mindkét építmény rossz állapotban van, és évek óta üresen áll.

Az APEH a legfontosabb szabályokra is felhívja a figyelmet. Így például arra, hogy licitálni csakis személyesen vagy meghatalmazott útján lehet. Az adós azonban semmilyen formában nem válhat aktív szereplőjévé a liciteknek. Az licitálhat, aki a 10 százalékos előleget még az ajánlat megtétele előtt a végrehajtónál letétbe helyezte. Ajánlatot tenni csakis a licitár háromszori kikiáltása előtt lehet. A legjobb ajánlatot adó vevőnek 15 nap alatt a teljes vételárat ki kell egyenlítenie, ellenkező esetben elveszíti a 10 százalékos előleget is. A végrehajtó indokolt esetben legfeljebb két hónapos halasztást adhat, de ennek fejében a vevőnek késedelmi kamatot kell fizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!