Hírek

2007.12.16. 16:56

A Mediciek fénykorával indít a Szépművészeti Múzeum

BAMA

A Szépművészeti Múzeumban ezen a héten köszöntik az idei év 750 ezredik látogatóját, a magyar közgyűjtemények közül így 2006-hoz hasonlóan várhatóan idén is a Szépművészeti éri el a legmagasabb látogatószámot.

A múzeum látogatottsága a néhány évvel ezelőttihez képest megháromszorozódott. Az intézmény célja az, hogy évente 600-800 ezer látogató megforduljon az épületben.

A népszerűségért ma már keményen meg kell dolgozni, a kötelező múzeumlátogatások kora lejárt, a látogatókat csak kiemelkedő kiállításokkal és professzionális marketing eszközökkel tudják behozni az intézménybe.

Már a kiállítások címének megválasztása is azt a célt szolgálja, hogy minél inkább felkeltse a szélesebb közönség érdeklődését. Jövő év elején egy nagyszabású kiállítás várja majd az érdeklődőket A Mediciek fénykora - Élet és művészet a reneszánsz Firenzében címmel. A különleges tárlaton, amely a Mediciek fénykorát történeti, művészeti egységekben mutatja be, hatvan, firenzei és más olasz múzeumok anyagából mintegy kétszáz műtárgyat láthatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!