Hírek

2007.12.20. 11:09

Alföldi Róbert lett a Nemzeti új igazgatója

Az előzetes sajtóinformációknak megfelelően Alföldi Róbert lett a befutó

BAMA

Kihirdette a Nemzeti Színház vezetői tisztségére kiírt pályázat eredményét Hiller István oktatási és kulturális miniszter. Az előzetes sajtóinformációknak megfelelően Alföldi Róbert lett a befutó. A Nemzeti Színház Zrt. vezérigazgatói posztjára hat pályamunka érkezett, amelyek közül négy felelt meg a feltételeknek.

A pályázatokat értékelő bizottság elnöke Schneider Márta szakállamtitkár volt. A vezérigazgató személyéről a grémium javaslata alapján Hiller István miniszter döntött. Sajtóértesülések szerint a tisztségre Alföldi Róbert, a Bárka Színház igazgatója, Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, Hudi László rendező, az Alternatív Színházak Szövetségének elnöke és Imre Zoltán színháztörténész, dramaturg, valamint Szűcs Miklós, a Budapesti Kamaraszínház igazgatója pályázott.

A Nemzeti Színház új vezetőjének megbízása 2008. július 1-jétől a teátrum tervezett szervezeti átalakításáig, de legfeljebb 2013. július 31-ig tart. Jordán Tamást vezetői megbízatása 2003. január 1-jétől öt évre szól. Mandátumát 2008. június 30-ig meghosszabbították, így a két vezető az évad végéig együtt dolgozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!