Hírek

2007.12.04. 17:29

Balázs, a kvízválasztó

Ő szeretne lenni a jövő kvízmestere. Sebestyén Balázs ugyanakkor tagadja, hogy megsértette volna Vágó Istvánt.

Dián Tamás

Nemrégiben sikerült elhitetniük Leo nevű kollégájukkal, hogy kirúgják, mire ő sírva fakadt. Ki dönti el, hogy meddig mehetnek el a Kész átverés című műsor tréfái?

– Benne vagyok abban az öt emberből álló kreatív stábban, amely kitalálja a fondorlatokat, s állítom: sohasem az a célunk, hogy megsértsük vagy megalázzuk az „áldozatokat”. Mindig hagyunk valamilyen menekülő utat. Leo esetében is így történt: választhatott, hogy elfogadja a kirúgást, de dönthetett úgy is, hogy vitába száll az őt kiszavazó kollégákkal. Az, hogy sírva fakadt, egy szélsőséges reakció, amire őszintén szólva nem számítottunk.

– Nem gondoltak arra, hogy alaposabban fel kellene mérni az átverésre kiszemeltek tűréshatárát?

– Nem. Utólag ugyanis már Leo is nevetett az egészen. Amióta én vezetem a műsort, még senki sem emelt kifogást a módszereink ellen.

– Ön Vágó Istvánnal együtt egy kvízműsort is vezet, s nemrég egy újságon keresztül azt üzente idősebb kollégájának, hogy az ő ideje lejárt. Valóban így gondolja?

– Az illető lap munkatársa erősen eltorzította a mondanivalómat, én ugyanis sohasem fogalmaznék így. Nem is gondolom, hogy ez lenne a helyzet, mivel Vágó eddigi teljesítménye egyszerűen utolérhetetlen. Persze, elképzelhető, hogy lesz olyan vetélkedő, amit egyedül fogok majd vezetni, de szó sincs arról, hogy ezt bárkinek a kiszorításával érném el.

– Eszerint az igaz, hogy a kvízműsorok felé terelgeti a karrierjét?

– Igen, ez a távlati célom.

– Mit gondol, mi kell ahhoz, hogy valaki egy vetélkedő műsorvezetőjeként sikeres legyen?

– Elsősorban műveltség és tájékozottság, amiben szerintem nem állok rosszul. De van itt még valami: az utóbbi időben a vetélkedők tempója is átalakult. Pörgősek, gyorsak lettek, dráma van bennük és feszültség. Persze, jó volt a Legyen ön is milliomos is, de a nézők ma már nem azt igénylik, hogy a játékosok tíz percig gondolkodjanak egy válaszon. Ha ezt nézzük, akkor a magamfajta fiataloké a jövő.

– Tíz év múlva kiegyezne a kvízmesteri titulussal?

– Jó lesz az harminc év múlva is.

Műsorvezetői pályafutása egy zenetévénél kezdődött, majd amikor átkerült az RTL Klubhoz, vezette a Kísértés című műsort. Jelenleg a Balázs show házigazdája, valamint a Kész átverés és a Pókerarc műsorvezetője. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!