Hírek

2007.12.20. 19:09

Botrány a négyes metró miatt

Cáfolta csütörtökön a BKV Zrt. a Népszabadság azon értesülését, miszerint a Hídépítő Zrt. kiszállna a budapesti 4-es metró projektből.

M. L.

A közlemény tagadja, hogy az építő cég és a főváros szerdán tárgyalóasztalhoz ült volna, bár a Hídépítő aznap írásban elismerte, hogy a Fővám téri megálló építését a 140 hetes vállalással szemben csak 200 hét alatt tudja befejezni. A munkálatok megkezdése is csak csúszással, idén júniusban indulhatott a hatósági engedélyek késése miatt.
A közlekedési vállalat szerint a több, mint egy éves késés nem veszélyezteti a metróépítés véghatáridejét. A munkálatok elhúzódása azt jelentené, hogy a metró üzemi próbái határidőre nem kezdődhetnének el. Ezért a BKV olyan intézkedéseket tervez, amelyekkel a határidők tarthatók, a várható lépések azonban nem járhatnak a projekt költségeinek emelkedésével. A megoldás érdekében a lehetséges műszaki megoldásokról, valamint a kivitelezőt érintő jogi és pénzügyi következményekről hamarosan tárgyalni fognak a Hídépítővel.

Káosz a kormányzati negyed építése körül

A főpolgármester szerint nem kizárt, hogy a pénzhiány és a bonyolult engedélyeztetési eljárás miatt nem készül el a kormányzati negyed. Demszky Gábor elmondta, a környéken szélesíteni kell az utat és kialakítani a tömegközlekedést, erre azonban nincs pénz. A beruházás kommunikációs vezetője szerint azonban nincs vész, mert az engedélyezetés ügyében csak egy épületegyüttessel vannak problémák. Lábra kapott a hír: a Demján Sándor vezette Pólus Holding is kiszállt az üzletből, szerdán nem írta alá a szerződést. Mások úgy tudják, ez nem igaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!