Hírek

2007.12.31. 06:29

Januártól fizetni kell a múzeumok az állandó kiállításain is

BAMA

Január elsejétől megszűnik az állami múzeumok állandó kiállításainak ingyenessége. A Szépművészeti Múzeumba januártól 1200 forintba kerül majd egy teljes árú jegy, de minden hónap harmadik szombatján ingyen mehetnek be a 26 évesnél fiatalabbak, valamint a 18 év alattiakat kísérők. A Szépművészetiben emellett bármely időszaki kiállítás belépőjével az állandó gyűjtemény ingyenesen megtekinthető.

Ugyanígy lesz a Magyar Nemzeti Galériában is. Itt a belépőjegy 800 forintba kerül az állandó kiállításra, de minden hónap harmadik vasárnapján ingyen látogathatóak majd a galéria állandó és időszaki kiállításai egyaránt. Aki a Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállítását szeretné megtekinteni, annak ezer forintot kell majd fizetnie. A kedvezmények között szerepel a családi jegy is 2 ezer forintért. Az állami múzeumok állandó kiállításaira a szervezett diákcsoportok ingyenesen mehetnek be, az időszaki kiállításokat 50 százalékos kedvezménnyel látogathatják. Megmarad a pedagógusok és a felsőoktatásban dolgozók 100 százalékos kedvezménye, a 62 és 70 év közöttiek pedig fél áron látogathatják az állandó kiállításokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!