Hírek

2007.12.10. 18:05

Megbízható honlapról érdemes vásárolni

A kényelem és az újdonság varázsa mellett számos kockázatot rejt magában az internetes webáruházakon keresztüli vásárlás – figyelmeztet honlapján a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (FVF).

BAMA

A hatóság évente akár ezer internetes árudát is átvizsgál. Az ellenőrzések célja kideríteni, hogy a cégek megfelelően tájékoztatják-e az ügyfeleket a termékek tulajdonságairól, s szerepelnek-e az oldalon a törvényben előírt információk. Az FVF tájékoztatása szerint az utóbbi időszakban vizsgált honlapok 80 százalékán sem a termékekre érvényes 2 éves szavatossági időt, sem az 1 éves jótállást nem tüntették fel. Az oldalak 60 százaléka nem tájékoztatta a vevőket arról, hova küldhetik a panaszaikat.

A webáruházaknak arra is fel kell hívniuk a vevők figyelmét, hogy a termék átvételétől számított 8 napon belül meggondolhatják magukat, és visszaküldhetik az árucikket. Ez nem csak a hibás, vagy bármely okból kifogásolható termékekre vonatkozik, elég indok, ha nem tetszik a vevőnek. Ez alól meghatározott esetekben lehetnek kivételek, de azokról is tájékoztatni kell a vásárlókat. Az FVF szerint csak azokból a webáruházakból érdemes rendelni, amelyek teljeskörűen tájékoztatják a vásárlókat. Fontos elmenteni és megőrizni a szerződési feltételeket, és archiválni a megrendelés folyamatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!