Hírek

2007.12.05. 17:32

Nem csúszik a kormányzati negyed megépítése

Legrosszabb esetben is csak módosítani kell a terveken, de ez a munka is legfeljebb 1-2 hetet venne igénybe.

M. L.

„Nem csúszik a kormányzati negyed megépítésének határideje, az épületegyüttes 2009-ben biztosan elkészül” – mondta el lapunknak Láng Balázs, a projekt kommunikációs vezetője. A nagyberuházás elhúzódásáról szóló hírt a Népszabadság tegnapi száma taglalta. A lap szerint az épületnek helyet adó terület egyik telke nem állami tulajdon, hanem a fővárosi törzsvagyon része, s a rendezés akár egy évig is elhúzódhat.

Láng Balázs nem tudta megerősíteni, hogy az építendő épületegyüttes „rálóg-e” a fővárosi telekre, ugyanis a koncepciótervet a Kincstári Vagyoni Igazgatóság tegnap még vizsgálta. Ha az építkezés valóban túlterjeszkedne az állami telken, akkor sincs baj, mert a kormányzati negyed elhelyezéséhez szükséges terület rendelkezésre áll, legfeljebb néhány méterrel arrébb kell kezdeni az építkezést. Legrosszabb esetben is csak módosítani kell a terveken, de ez a munka is legfeljebb 1-2 hetet venne igénybe.

„Kiderült, hogy a kormányzati negyed jogszerűen nem épülhet meg” – vélte közleményében nem sokkal a cikk megjelenése után Cser-Palkovics András. A Fidesz helyettes szóvivője szerint eljött az idő, hogy Gyurcsány Ferenc lemondjon eddigi egyik legnagyobb ingatlanbizniszéről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!