Hírek

2007.12.26. 17:29

Pár nap múlva már minden közalkalmazottnak pályázni kell

BAMA

Januártól minden közalkalmazotti álláshelyet pályáztatni kell – közölte tegnap Csizmár Gábor, a szociális és munkaügyi minisztérium államtitkára. A változás a közalkalmazotti törvény nyári módosítása miatt lép életbe a jövő év első napjátról.

Azt is pontosan szabályozták, hogy a pályázatot hogyan kell lefolytatni. Eszerint nemcsak a szokásos közlönyökben, de az interneten is közzé kell tenni a felhívásokat. A Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ, illetve a kiíró intézmény honlapján is meg kell jelentetni.

Az új szabályozás alapján közzétették a fizetési osztályok első fizetési fokozataihoz rendelt béreket, valamint a magasabb fizetési fokozatok szorzószámait is. A jövőben ezt az éves költségvetési törvény rögzíti. A 2008-as költségvetés a legalacsonyabb „A” fizetési osztály 1. fokozatához rendelt havi illetményt 62500 forintról 69000 forintra, míg a legmagasabb „J” fizetési osztálynál 151800 forintról 154500 forintra emelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!