Hírek

2007.12.19. 06:02

Restauráláskor felfedezték a festményen Rubens házát

Egy 17. századi flamand festmény restaurálásakor derült ki, hogy a kép valójában Pieter Paul Rubens (1577–1640) antwerpeni házát ábrázolja.

BAMA

A festmény három évtizeden át az angliai Buckinghamshire grófság egyik javítóintézetének falát díszítette, ahol a fiatalok céltáblának használták. Miután az 1980-as években az intézetet bezárták, az apró nyilakkal telelyuggatott képet raktárban helyezték el. A londoni National Gallery munkatársai az országban szétszórtan található, nem katalogizált festmények történetét kutatva ismerték fel, hogy a kép a nagy flamand mester otthonának homlokzatát és udvarát ábrázolja. Alkotója egy szerényebb képességű festő, Anthon Günther, aki a képet 1645 és 1675 között készítette, amikor Rubens már nem élt. A képen látható három alak Rubenst, a feleségét és a kisfiát ábrázolja. Feltételezik, hogy a homlokzat díszítését maga Rubens vagy tanítványai tervezték és rajzolták meg. Ez adja egyébként a kép igazi jelentőségét, mivel a szakértők szerint Günther technikájának vannak gyenge pontjai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!