Hírek

2008.01.11. 18:19

Tiszta, átlátható kampányt ígérnek a szabad demokraták

Sz. B.

Az SZDSZ február másodikán nyitja meg hivatalosan népszavazási kampányát, amelyre várhatóan 50-100 millió forintot költenek – jelentette be tegnap Horn Gábor, liberális ügyvivő. Hozzátette: stratégiájuk elkészült, kiadásaik várhatóan 50-100 millió forint között alakulnak, ám költségvetésük pontos összege csak két hét múlva válik véglegessé. Az ügyvivő kérdésre elmondta, minden, a kampányban elköltött fillérrel el akarnak számolni, és erre biztatják a többi pártot is. Horn azt is elképzelhetőnek tartja, hogy az idei első parlamenti ülésnapon, február 11-én az öt parlamenti erő közösen tud benyújtani egy, a pártfinanszírozásról szóló törvényjavaslatot. A népszavazási kérdésekkel kapcsolatban a párt álláspontja változatlan: a referendum ugyan érinti a költségvetést, így létjogosultsága megkérdőjelezhető, ennek ellenére nem arra buzdítják az embereket, hogy maradjanak otthon. „A modern demokrácia megteremtéséért kell nemmel szavazni” – hangsúlyozta Horn Gábor.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az elhangzottakra reagálva közölte, tudják, hogy az SZDSZ-nek fáj, de az emberek sem a vizitdíjat, sem a kórházai napidíjat, sem a tandíjat nem tartják elfogadhatónak: „A népszavazás visszaadja az embereknek azt a lehetőséget, hogy elmondják véleményüket fontos kérdésekben” - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Sz. B. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!