Hírek

2008.02.27. 11:26

SZDSZ jelenség a Fideszben is?

Egy,‭ ‬az SZDSZ vezetését hiteltelenítő ügyhöz hasonló fideszes visszaélésről beszámoló levél jutott a Hírszerző birtokába

Forrás: Hirszerzo.hu

Egy,‭ ‬az SZDSZ vezetését hiteltelenítő ügyhöz hasonló fideszes visszaélésről beszámoló levél jutott a Hírszerző birtokába.‭ ‬Az állítólagosan pécsi Fidesz tagok által írt levél szerint a párt egyik mohácsi politikusa más helyett szavazott a párt‭ ‬2006-os kongresszusán.‭ ‬Az ügyre többen emlékeznek Pécsett‭; ‬egy akkori küldött szerint valóban volt olyan,‭ ‬aki nem a saját nevén vett részt a kongresszuson.

A jelek szerint felfrissítette pár ember emlékezetét az SZDSZ tavalyi tisztújítása körül kialakult botrány:‭ ‬egy a Hírszerző birtokába jutott levél állítása szerint a liberálisok tisztújításához hasonlóan a Fidesz‭ ‬2006-os kongresszusán sem volt minden rendben.

‭"A néhány pécsi fidesz tag‭" ‬aláírású,‭ ‬amúgy névtelen levél egy másfél évvel ezelőtti eseményről számol be,‭ ‬amelynek érdekessége,‭ ‬hogy erőteljesen hasonlít az SZDSZ-t most megtépázó ügyhöz.

Az állítólagos pécsi Fidesz tagok levele egy‭ ‬2006.‭ ‬májusi eseményről számol be.‭ ‬Mint ismeretes,‭ ‬a párt országgyűlési választásokon elszenvedett veresége után május‭ ‬20-ára kongresszust hívtak össze,‭ ‬amelyen Orbán Viktor pártelnök megerősítő szavazást kért a párt elnökségével kapcsolatban.

Bár a Fidesz hivatalos beszámolója szerint a vezetés támogatottsága‭ ‬87‭ ‬százalékos volt,‭ ‬valójában a küldöttek távolmaradása miatt az‭ ‬1751‭ ‬delegált küldött közül csak‭ ‬896-an szavaztak támogatólag,‭ ‬azaz épp‭ ‬51‭ ‬százalékuk.‭ ‬A‭ ‬87‭ ‬százalék az‭ ‬1023‭ ‬tényleges szavazó figyelembevételével jött ki.

A Hírszerzőnek több fideszes politikus már akkor arról nyilatkozott,‭ ‬hogy még ez a szám is kozmetikázott lehet‭‬,‭ ‬és ezt az álláspontot osztják a levél írói is,‭ ‬akik egy konkrét ügyről számolnak be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!