Hírek

2008.02.29. 15:07

SZDSZ: jogsértő a Fidesz kampánytevékenysége a gyulai kórházban

Az SZDSZ álláspontja szerint felháborító, hogy a gyulai kórház főigazgatója nyomást gyakorol az intézmény dolgozóira, hogy vegyenek részt azon a hétfői egészségügyi fórumon, amelyen Orbán Viktor, a Fidesz elnöke lesz a vendég. Erről Guszos Péter szabaddemokrata ügyvivő, országgyűlési képviselő beszélt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

BAMA

A politikus közölte: felháborító és jogsértő, hogy Kovács József, a Békés Megyei Közgyűlés tulajdonában és fenntartásában működő gyulai Pándy Kálmán kórház főigazgató-főorvosa "finomnak nem  nevezhető nyomásgyakorlással" meghívót küldött az intézmény  dolgozóinak, amelyben - a gyógyítás feladatainak ellátása mellett -  mindenki részvételére számít azon a március 3-i, munkaidőben sorra  kerülő egészségügyi fórumon, amelynek vendége Orbán Viktor, a Fidesz  elnöke és Domokos László országgyűlési képviselő, a Békés Megyei  Közgyűlés fideszes elnöke lesz.

Gusztos Péter azt a kérdést is feltette, hogy a fórumtól távol maradó dolgozóknak kell-e valamilyen retorziótól tartaniuk azok után, hogy Mikola István fideszes egészségpolitikus a közelmúltban árulóknak nevezte azokat a háziorvosokat, akik kiálltak a vizitdíj mellett. A kisebbik koalíciós párt politikusa felidézte az 1989. november 26-i négyigenes népszavazást, amelyen több mint 4 millió igen szavazattal érvényes többséget kapott az a kérdés, hogy a pártnak ki kell vonulnia a munkahelyekről. Hozzáfűzte, hogy a rendszerváltást  megalapozó referendumot négy párt kezdeményezte, közülük a  legjelentősebb a két liberális rendszerváltó párt - az SZDSZ és a  Fidesz volt.

Kérdésre válaszolva az ügyvivő elmondta: nem az SZDSZ feladata, hogy eljárást kezdeményezzen az általa jogsértőnek tartott kampányrendezvényről, hanem a helyiek kereshetik meg ezzel a Békés  megyei választási bizottságot, amely már elmarasztalta a Fideszt egy  önkormányzati testületi ülésen folytatott kampánytevékenysége miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!