Hírek

2008.03.04. 13:17

A nyugdíjasok készülődnek Orbán szerint

Orbán Viktor: a nyugdíjasokat önérzetükben sértette meg az ország vezetése

mti

A nyugdíjasokat önérzetükben sértették meg; úgy érzik, hogy az ország vezetése tiszteletlen velük szemben, alábecsüli, nem érti meg a problémáikat, és olyan megoldásokat választ az egészségügy korszerűsítésére, amely teljesen figyelmen kívül hagyja az idős emberek érdekeit - mondta Orbán Viktor újságíróknak, miután nyugdíjasokkal találkozott kedden Kaposváron.

A Fidesz elnöke a zárt körű rendezvényt követően a Megyei-Városi Könyvtár előtti tartott sajtótájékoztatón azt mondta: "a nyugdíjasok készülődnek", a népszavazás kérdése most már minden beszélgetésben, találkozón az első helyen szerepel, minden más ügyet megelőzve.

A nyugdíjasoknak nincs kétségük afelől, hogy ha a nyugdíjastársadalom meg a fiatalok nem törlik el a vizitdíjat és a  kórházi napidíjat, akkor a kormány felhatalmazva érzi majd magát, hogy felemelje - mondta a legnagyobb ellenzéki párt elnöke, aki úgy vélekedett: ennek elkerülésére az egyetlen megoldás az, hogy "magát a vizitdíj intézményét kell hatályon kívül helyezni."

A Fidesz elnöke elmondta: arra kérte a nyugdíjasokat, hogy utasítsák vissza "azt a fajta rosszízű játékot, hogy a népakaratot előre kiforgatják", vagyis azt a magyarázatot, hogy a nemeket és az otthonmaradókat össze kell adni, "és akkor kijön, hogy mennyien mondtak nemet a népszavazási kezdeményezésre". Kérte továbbá, mondják el az embereknek, hogy ez a szavazás mindenkinek fontos, és azt is, hogy nem pártkérdésről van szó - tette hozzá Orbán Viktor.

Ezt egyébként most a nyugdíjasoktól is visszahallottam - mondta a pártelnök, megjegyezve: "ez jó hír, hiszen azt reméljük a népszavazástól, hogy a hagyományos pártviták fölé emeli Magyarországot, a hagyományos fölé emel néhány kérdést, mint az  egészségünk ügye, meg a tudásunk ügye". Orbán Viktor egész napos kaposvári programján a továbbiakban zártkörű megbeszélést folytat egészségügyi dolgozókkal, majd helyi újságokhoz, rádiókhoz, a városi televízióhoz látogat, és este beszédet mond a sportcsarnokban rendezett nagygyűlésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!