Hírek

2008.03.14. 13:53

A szülői szervezetek képviselőivel egyeztetett a szaktárca

Az Országos Szülői Érdekképviseleti Tanács tagjaival egyeztetett az oktatási tárca államtitkára az Új Tudás - Műveltség Mindenkinek Programról - közölte a minisztérium pénteken az MTI-vel.

BAMA

Az oktatási tárca közleménye szerint Arató Gergely az egyeztetésen elmondta, hogy a programnak kettős célja van: egyrészt a már zajló oktatáspolitikai reformok továbbviteléhez akar minden eddiginél összehangoltabb képet adni, másfelől, hogy a vélemények ütköztetésével széles körű szakmai támogatást szerezzen. Az OKM államtitkára kiemelte: az Új Tudás-program egyes elemei - például: hátránykompenzálás, esélyteremtés, tehetséggondozás, tartalomfejlesztés, a pedagóguspálya presztízsének visszaszerzése - egymást támogatják.

A szülői szervezetek képviselői egyetértettek a program céljaival, s egyben javaslatokat tettek a sajátos nevelési igényű, diszlexiás gyermekek ellátásának javítására, a pedagógusok alkalmasságának vizsgálatára, és szorgalmazták, hogy a szülőket jobban vonják be az iskolai életbe. Valamint javasolták azt is, hogy az iskolai erőszak kezelése szerepeljen a tantervben. Az Új Tudás - Műveltség Mindenkinek Program a magyar közoktatás megújítását célzó intézkedések sora. Célja: a kora gyermekkori készségfejlesztés kiterjesztése, a szegregáció visszaszorítása, a kollégiumhálózat modernizációja, tehetséggondozó intézményhálózat kialakítása, a pedagógusok megfelelő ösztönzőrendszerének kialakítása, a közoktatási intézmények mérés-értékelése, illetve a  közkultúra megújítása.

Az Országos Szülői Érdekképviseleti Tanács közreműködik a szülői jogokkal kapcsolatos miniszteri döntések előkészítésében. Véleményt nyilváníthat, javaslatot tehet, állást foglalhat a szülői jogokat és kötelezettségeket érintő kérdésekben. A tanács három tagját az oktatási és kulturális miniszter, hat tagját az országos szülői szervezetek delegálják - írta a minisztérium közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!