Hírek

2008.03.05. 17:17

Állomáshoz ér a fúrópajzs

Az ütemtervnek megfelelően, várhatóan pénteken a reggeli órákban éri el a 4-es metró egyik fúrószerkezete a Bocskai útnál épülő metróállomást

MTI

Az ütemtervnek megfelelően, várhatóan pénteken a reggeli órákban éri el a 4-es metró egyik fúrószerkezete a Bocskai útnál épülő metróállomást - tudta meg az MTI városházi forrásokból szerdán.

Nyáry Krisztinán, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója ezt megerősítve elmondta, hogy az újabb, immár a második "állomásfal-áttörést" megtekinti majd Demszky Gábor főpolgármester is az érdeklődő újságírókkal együtt. Olyan látványos rendezvényt  azonban ezúttal nem szerveznek, mint az első állomásnál, a Tétényi  útnál. Ennek költségét, több tízmillió forintot, ugyanis ki akarta számlázni az alagútfúrást végző BAMCO konzorcium a BKV-nak - tette hozzá.

A fővárosi önkormányzat költségvetési tervezete, amely 74 milliárd forintot tartalmaz idén a 4-es metró építésére, rögzíti azt is, hogy várhatóan decemberre mindkét fúrópajzs eljut a Rákóczi téren épülő állomáshoz. A korábban több hónapos csúszást jelző Fővám téri megálló építése tovább zajlik. Nyáry Krisztián közölte, nincs információja  arról, hogy a Hídépítő Zrt. kiszállt volna e feladatból.

A Főpolgármesteri Kabinet február végén tárgyalt a Fővám téri állomás megvalósítási alternatíváiról. Mint azt akkor a kabinetülés résztvevői az MTI-nek elmondták, a hat alternatíva közül annak a Hídépítő-javaslatnak van a legnagyobb realitása, mely szerint a Duna alatti peronalagutat egy műszigetről felülről, résfalazással építenék meg, majd visszabontanák a műszigetet. Ez három hónapos  csúszást eredményezne és így a fúrópajzs novemberben elérhetné a  Fővám teret, ahol az állomás dobozszerkezete jövő áprilisra, a  peronalagút pedig 2010 februárra készülne el. Az e megoldásnál  jelentkező pluszköltségeken, 40 millió eurón megosztozna a Hídépítő  és a főváros, illetve a BKV mint megbízó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!