Hírek

2008.03.05. 19:34

Az EU 15 milliárdot venne vissza a csepeli szennyvíztisztítótól

Az Európai Bizottság (EB) ellenőrei a csepeli központi szennyvíztisztító beruházás előkészületei során a közbeszerzési eljárásokat nem kellően versenybarátnak minősítették

hvg.hu

Az Európai Bizottság (EB) ellenőrei a csepeli központi szennyvíztisztító beruházás előkészületei során a közbeszerzési eljárásokat nem kellően versenybarátnak minősítették, ezért 15 milliárd forint támogatás megvonását javasolják - értesült a HVG. A magyar félnek most olyan bizonyítékokkal kell előállnia, amelyek felülírhatják a brüsszeli javaslatot - írja a HVG csütörtöki számában.

A főpolgármesteri hivatal sajtóosztályának tájékoztatása szerint a fővárosi önkormányzathoz eddig még nem érkezett hivatalos jelzés az Európai Bizottság vizsgálatáról és annak megállapításáról. A beruházásban érintett Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és a fővárosi önkormányzat közös álláspontja, hogy magyar részről a megfelelő szintű bíróság, illetve a közbeszerzési döntőbizottság is foglalkozott az üggyel, és mindkét szervezet rendben találta a csepeli szennyvíztisztító beruházás közbeszerzéseit.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget felügyelő Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium közölte, hogy tudnak a vizsgálatról, folyamatban lévő ügyről pedig nem nyilatkoznak. A csepeli központi szennyvíztisztító beruházási költsége 428 millió euró (mintegy 190 milliárd forint), amelynek 65 százalékát az Európai Unió, 20 százalékát a magyar állam, 15 százalékát a fővárosi önkormányzat finanszírozza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!