Hírek

2008.03.20. 16:18

Földgázzal működő teraszsugárzó a főváros szívében

Március 20-ától földgázüzemű teraszsugárzó is üzemel Budapesten. A VIII. kerületi Kristály Cukrászda látogatói ezentúl földgázüzemű teraszsugárzó melege alatt tavasztól késő őszig a szabadban is elfogyaszthatják kedvenc süteményeiket.

VGO

A földgázzal üzemeltetett teraszsugárzó egyik nagy, más fűtési módokkal szembeni előnye, hogy a hőt elektromágneses hullámokon keresztül az infravörös tartományban adja le. Ezek a hullámok csak abban az esetben alakulnak át érzékelhető hővé, ha szilárd felülettel, például az emberi testtel érintkeznek, azaz energiatakarékosak, hiszen nem melegítik fel fölöslegesen a környezet levegőjét. A teraszsugárzó körülbelül egy hat méteres sugarú körben érezteti hatását, míg az égőfej már röviddel bekapcsolás után eléri a teljes teljesítményt, így pont annyi ideig és akkora területen melegíthetünk vele, amennyire szükségünk van.

Bár Fővárosi Gázművek Zrt. nem tervezi a földgázüzemű teraszsugárzó forgalmazását, a cég minden lehetőséget megragad, hogy bemutassa a gáziparhoz köthető, Magyarországon még kevéssé elterjedt modern technológiákat - fejeződik be a Fővárosi Gázművek közleménye.

A VIII. kerületi Kristály Cukrászda látogatói ezentúl földgázüzemű teraszsugárzó melege alatt tavasztól késő őszig a szabadban is elfogyaszthatják kedvenc süteményeiket. VGO -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!