Hírek

2008.03.15. 08:14

Forgalmi változások a szombati rendezvények miatt 2008. március

A nemzeti ünnep alatt szombaton több fővárosi busz-és villamosjárat útvonala módosul

mti

A nemzeti ünnep alatt szombaton több fővárosi busz-és villamosjárat útvonala módosul - közölte a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV Zrt.) pénteken. A közlemény szerint elsősorban a Kossuth Lajos téren, a Roosevelt téren, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Kossuth Lajos utcában, a Rákóczi úton, a Lánchídon, a Múzeum kertben, a Petőfi téren, a budai Várban, a Hősök terén és a XVIII. kerületben, este pedig a Művészetek Palotájában lesznek rendezvények miatti menetrend-változások. A rendőrség intézkedései nyomán a metró Kossuth Lajos tér, az Astoria, a Blaha Lujza tér és a Ferenciek tere állomásait időszakosan lezárhatják, ezen idő alatt a szerelvények nem állnak meg az érintett állomásokon.

Szombaton a 2-es villamosok az északi oldalon a jelentős korlátozások miatt egész nap nem közlekednek. A déli oldalon zavartalanul járnak a szerelvények. A 4-es és a 6-os villamosok 15.00 és 22.00 óra között a Moszkva tértől csak az Oktogonig szállítják az utasokat. A 70-es és 78-as trolibuszok 7.00 órától üzemzárásig a Kossuth Lajos tér helyett csak a Honvéd utcáig szállítanak utasokat.

Az 5-ös, a 8-as és a 112-es autóbuszok 9.00-től 12.00 óráig módosított útvonalon közlekednek. A terelt útvonalon a 7-es és 86-os autóbuszok érintett megállóhelyein állnak meg - olvasható a közleményben.

 A 7-es, a gyors 7-es, a 73-as és a gyors 173-as autóbuszok 12.00 órától 22.00 óráig megosztva közlekednek a budai végállomások és a Batthyány tér, valamint a pesti végállomások és a Baross tér között.

 A 78-as autóbuszok 12.00 és 20.00 óra között a Naphegy tér és a Szent Gellért tér között járnak.  A közleményben foglaltak szerint a 105-ös autóbuszok egész nap módosított útvonalon, a Margit hídon át szállítják az utasokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!