Hírek

2008.03.25. 09:44

Gusztos: a kivonulás rossz ízű nyomásgyakorló eszköz

Gusztos Péter szerint átgondolatlan és felelőtlen lépés, hogy az SZDSZ ügyvivő testületének (üt) több tagja felfüggesztette mandátumát. A testület tagja az MTI-nek hétfőn "rossz ízű, nyomásgyakorló eszköznek" nevezte a kivonulást.

BAMA

A liberális politikus elmondta: a párt ügyvivő testülete múlt csütörtökön arról vitatkozott, hogy mikor szülessen meg a küldöttgyűlés összehívásáról szóló döntés és ő azért nem szavazta meg akkor John Emese erre vonatkozó felvetését, mert az alapszabály szerint az országos tanácsnak kell döntenie a küldöttgyűlés összehívásáról. Gusztos Péter hozzátette: megkerülhetetlen egy új küldöttgyűlés elrendelése. Az ügyvivő testület tagja ennek ellenére rossz ízű nyomásgyakorló eszköznek tartja, hogy többen kivonultak az üt-ből, mert - fejtette ki - ha összehívják a tisztújítást és annak során vezetőket választanak, akkor felvetődik a kérdés, milyen lesz a párt vezetőinek egymáshoz való viszonya rövid- és középtávon.

Éppen ezért Gusztos Péter azt javasolja a mandátumát múlt pénteken felfüggesztő négy üt-tagnak, Béki Gabriellának, John Emesének, Fodor Gábornak és Szent-Iványi Istvánnak, térjen vissza a testületbe, és a párt tárgyalóasztalánál beszélje meg a felmerülő problémákat. Gusztos Péter szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei álküldöttről szóló hír és a Zagyvai Mártonról, Fodor Gábor kampánystábjának tagjáról kezében egy szavazókártyával megjelent fotó új helyzetet teremt a tavalyi tisztázatlan körülményű tisztújítás ügyében. Mint mondta, ezek az esetek azt bizonyítják, hogy "sajnálatosan slendrián módon zajlott a regisztráció". Hozzátette: ad absurdum elképzelhető, hogy a jogosulatlan voksolóktól mindkét jelölt, Kóka János és Fodor Gábor kapott szavazatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!