Hírek

2008.03.03. 09:01

Három településen tartottak időközi választást

Független jelölt nyerte a vasárnap megtartott időközi önkormányzati választást Nagybörzsönyben, illetve Dobán, de Kocsolán szavazategyenlőség miatt nem volt érvényes a szavazás.

BAMA

Batizi Zoltán független jelölt nyerte az időközi önkormányzati választást Pest megyei Nagybörzsönyben. A választást azért kellett kiírni, mert a képviselőtestület még tavaly decemberben feloszlatta magát arra való hivatkozással, hogy nem tud együttműködni a polgármesterrel. A szavazáson az arra jogosultak 67,2 százaléka vett részt, összesen 629-en adták le voksukat, s 423 szavazattal fölényesen nyert az eredetileg régész képesítésű Batizi.

A Veszprém megyei Dobán a biztonsági őrként dolgozó 40 éves Horváth Zoltán nyert, aki 201 szavazatot kapott, szemben az eddigi polgármester, Kató Tiborné 73 voksával. A Somló-hegy melletti községben azért kellett időközi választást tartani, mert a képviselő-testület decemberben lemondott. A képviselők több községfejlesztési kérdésben nem értettek egyet a polgármesterrel.

Szavazategyenlőség miatt nem sikerült az időközi választáson polgármestert választani a Tolna megyei Kocsolán, ahol decemberben feloszlatta magát az önkormányzat. A polgármesteri címért induló három jelölt közül ketten azonos számú szavazatot értek el, az eddigi polgármester, Horváth Zoltán és Trick Jánosné független jelöltek egyaránt 212 voksot kaptak. Az újabb időközi választásra várhatóan tavasz végén kerülhet sor, addig a negyedik ciklusát töltő polgármester viszi az ügyeket az új képviselő-testülettel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!