Hírek

2008.03.07. 14:36

Hende Csaba: mondjon le a szombathelyi polgármester

Lemondásra szólította fel Ipkovich Györgyöt, Szombathely szocialista polgármesterét Hende Csaba, a Fidesz országgyűlési képviselője annak kapcsán, hogy péntekre virradóra az MSZP egyik aktivistája tettleg bántalmazta a Fidesz népszavazási plakátját kihelyező városi képviselőjét.

BAMA

"Meg kell nézni, hogy Szombathely polgármestere az elmúlt időszakban kikkel vette körül magát, (...) ha tudta, hogy kikkel, akkor azért alkalmatlan a posztjára, ha nem tudta, akkor pedig azért kell lemondania" - jelentette ki sajtótájékoztatón pénteken Hende Csaba. A képviselő elmondta: Czeglédy Csabát, Szombathely szocialista alpolgármesterét, s öccsét, a fideszes képviselőt bántalmazó "verőlegényt" jogerősen adócsalásért és okirat-hamisításért ítélte el a bíróság, Pintér Istvánnal, a polgármester egykori tanácsadójával - a városháza volt panaszügyi referensével szemben - pedig vesztegetés és más bűncselekmények miatt folyik rendőrségi eljárás. „Ez a most történt eset tehát már a harmadik példája annak, hogy a polgármester az elmúlt időszakban kikkel vette körül magát” - mondta.

Marton Zsolt, a Fidesz szombathelyi önkormányzati frakciójának vezetője a péntek hajnalban történt incidens helyszínén tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Fidesz aktivistái megengedett helyen, egy hirdetőtáblán plakátoltak, s az igénybe vett hirdetési felületért a párt fizetett a vállalkozónak. Az erről szóló számlát bemutatta a sajtótájékoztató résztvevőinek. „De még ha nem is lett volna engedély a plakátolásra, akkor sem lenne mentség arra, ami történt” - mutatott rá.

Szakály Gábor, a Fidesz városi képviselője, aki felkötött karral jelent meg a sajtótájékoztatón, elmondta: váratlanul érte a támadás, ezért az első ütésektől rögtön a földre került, ahol szavai szerint még több rúgás is érte. Az MTI tudósítójának kérdésére elmondta: szó sem volt verekedésről, sokkal inkább egyoldalú verésről, amit ő szenvedett el. Utalt arra, hogy támadója és az ő testfelépítése között nagy különbség van, testsúlyban szavai szerint legalább 30 kilóval marad el bántalmazója mögött.

Czeglédy Csaba az MTI-nek pénteken elmondta: tudomása szerint szóváltás, majd dulakodás alakult ki a Fidesz plakátoló aktivistái és öccse között, melynek során öccse is megsérült. Öccse ezért látleletet vetetett, és tanácsára feljelentést tesz a rendőrségen az őt ért bántalmazás miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!