Hírek

2008.03.09. 22:30

HÖOK: győzelem a népszavazás eredménye

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) győzelemként értékeli a népszavazás eredményét, azt, hogy a mostani első éveseknek és a felsőoktatásba később belépőknek nem kell tandíjat fizetniük - mondta Miskolczi Norbert, a HÖOK elnöke vasárnap este a fővárosban.

BAMA

A hallgatói szervezet elnöke azt mondta, titkon remélte, hogy ilyen magas lesz a részvételi arány, s az igenek ilyen nagy arányban győzedelmeskednek majd. „Az őszi tüntetéseken, amikor kiálltam a hallgatók elé, reméltem, hogy ennyi ember nevében szólok” - fogalmazott Miskolczi Norbert. Hozzátette: nem tévedtek, amikor 424 ezer hallgató véleményét mondták. A népszavazás eredménye azt jelenti, hogy szüleik és még sokan mások is melléjük álltak. Közölte: várják az április 1-ét, amikor a felsőoktatási törvény módosítása hatályba lép, s kikerül a jogszabályból a fejlesztési részhozzájárulás, ahogy a kormánypártok ígérték.

Reményének adott hangot, hogy a semmilyen retorzió nem éri majd a hallgatókat, s a jogszabály úgy lép életbe, ahogy a miniszterelnök honlapján szerepel, azaz egyik kormánypárt sem próbálja semmilyen egyéni módosításokkal megváltoztatni több, mint 3 millió ember akaratát, illetve az intézményi és országos hallgatói szervezetre vonatkozó szabályozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!