Hírek

2008.03.18. 12:49

Horváth Ágnes: a házi gyermekorvosok vizitdíj-kompenzációját osztják szét

A házi gyermekorvosok vizitdíj-kompenzációját fogják szétosztani az összes háziorvosi praxis között; arról, hogy ez milyen elvek szerint történjen, még folynak a tárgyalások - mondta el Horváth Ágnes egészségügyi miniszter kedden, Budapesten, miután megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel.

BAMA

"Jelenleg szabad forrás mindösszesen annyi áll rendelkezésünkre, amit a házi gyermekorvosok kompenzációjára fordítottunk. Ez havi szinten 280 millió forint" - fogalmazott a szaktárca vezetője. Ez arra elegendő, hogy a praxisok működtetése ne legyen veszélyben - tette hozzá. Ez a szétosztandó kompenzáció csak a negyede annak, amit a vizitdíj-bevétel jelentett havi szinten az alapellátó orvosoknak - mondta Horváth Ágnes. A tárcavezető újságírók előtt elmondta: az ellenzék által kezdeményezett népszavazás nehéz helyzetbe hozta az ágazatot, hiszen nőni fog az orvos-beteg találkozások száma. Az ebből adódó kiadást az év végéig 20 milliárd forintra becsülte a tárcavezető.

Hozzátette: a szakmai szervezetekkel konzultálni fog annak érdekében, hogy megoldást találjanak a finanszírozás javítására. Az elképzelések szerint a forrásnövelést összekötnék egyfajta teljesítmény-rendszerrel. Az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény kapcsán Horváth Ágnes közölte: "sokan gondolkodnak koalíciós körökön belül különböző megoldásokon". Mint mondta, a befektetés szempontjából nehéz helyzetbe hozta Magyarországot a népszavazás eredménye. "Értékelni kell a helyzetet, ezt teszik a koalíciós pártok is" - fűzte hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!