Hírek

2008.03.01. 15:43

Interjúalany akarok lenni, nem riporter

Vissza a zenéhez – Német Juci, az Anima Sound System volt énekesnője hamarosan újból színpadon lesz.

BAMA

– Mikor hallhatjuk ismét zenekarban énekelni?
– Három éve nem vagyok az Anima Sound System zenekar tagja, azóta az időmet főként tévézés tölti ki - a Feszti körkép című műsor egyik műsorvezetője vagyok. Ezalatt persze a zene nem tűnt el az életemből, például Nemes Csaba idei filmszemlés Remake című animációs kisfilmjeihez írtam filmzenét,  és közreműködöm a régi kávéházi hangulatú Budapest Bár lemezen.

– A televíziózás teljesen más műfaj. Otthon érzi magát benne?
– Nagyon megszerettem. A tévés szereplések már nem elégítenek ki olyan mértékben, mint egy színpadi fellépés, egy koncert. Tavaly, amikor zenekarokkal kellett interjút készítenem, és úgy tekintettek rám, mint riporterre, már nagyon zavart. A zene az én igazi utam. A nyári zenei fesztiválokon fogalmazódott meg bennem, hogy újra interjúalany akarok lenni, nem kérdező. Arra vágyom, hogy fesztiválokra járjak, hogy újból megérezzem annak az ízét. 

– Lesz újból zenekara?
– Egy éve kimentem Angliába pár hónapra, hogy zenei impulzusokat gyűjtsek. Kint élő magyar zenészekkel laktam együtt, jártunk koncertekre, kiállításokra, a kapcsolatból barátság lett és egy új zenekar. A fiúk hazaköltöztek, és januártól próbálunk. Nagyon sok ötletem van, sok dalt írok, egy profi bandában végre kiteljesíthetem rengeteg számkezdeményemet . Most a demokészítés zajlik, terveim szerint ősszel jelenik majd meg a lemez. A fellépések pedig már kora nyáron elkezdődnek.

– Mi a lesz az új zenekar neve?
– Ez a legnehezebb. Bonyolult olyan nevet találni, ami itthon és külföldön is megállja a helyét. 

– Tagja a Táp Színháznak is. Mennyire foglalja le az idejét?
– Alkalmi dolog. Beleszerelmesedtem a nyáron, most már több előadáson vagyok túl. Jó érzés igazi színészekkel játszani. Nekem a színházi közeg teljesen új, és nagyon megszerettem.

– A Budapest Bár produkció a zene és a színház ötvözete, hiszen szalonzenét adnak elő a Katona József Színházban.
– Megjelenítjük a kor hangulatát a mai fiatalos előadásmódunkkal. Nincs megkötés, mindenki úgy adja elő a dalokat, ahogy szeretné. A Köszönöm, hogy imádott című dalt például a Heaven Street Seven énekesével, Szűcs Krisztiánnal éneklem, és el is játsszuk a szöveget. Más, mint amit megszoktak tőlünk. Kiss Tibivel, a Quimby zenekar frontemberével pedig a Szívemben bomba van című slágert adjuk elő. Anyukám ezt a dalt gyakran énekelte nekünk kiskorunkban, és nagy örömére most már én is elénekeltem.

Névjegy:

Született: 1977. Kapuváron

Anima Sound System zenekar tagja volt 1997 és 2004 között.

Az óvónőképző után ének és karvezetés szakon diplomázott a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán, majd a elvégezte a Kőbányai Zenei Stúdió dzsesszének szakát. Szerepelt Jancsó Miklós Ede megevé ebédem című filmjében, és rendszeresen hallható szinkronhangként a Klikkerekben. A Kultúrház és a Feszti körkép műsorvezetője, a Táp színház tagja, a Tilos Rádió egyik műsorvezetője.

Névjegy: Született: 1977. Kapuváron

Anima Sound System zenekar tagja volt 1997 és 2004 között.

Az óvónőképző után ének és karvezetés szakon diplomázott a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán, majd a elvégezte a Kőbányai Zenei Stúdió dzsesszének szakát. Szerepelt Jancsó Miklós Ede megevé ebédem című filmjében, és rendszeresen hallható szinkronhangként a Klikkerekben. A Kultúrház és a Feszti körkép műsorvezetője, a Táp színház tagja, a Tilos Rádió egyik műsorvezetője. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!