Hírek

2008.03.01. 08:49

Kiégett egy ház Tiszaroffon

Kiégett egy lakóház és a hozzá tartozó garázs szombatra virradóra a Szolnok megyei Tiszaroffon, személyi sérülés nem történt - közölte az MTI-vel Dobson Tibor, a katasztrófavédelem szóvivője.

BAMA

Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a távirati irodának azt mondta: a ház a helyi kisebbségi önkormányzat képviselőjéé, akit korábban megfenyegettek. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei település egyik utcájában egy 13x6 méteres lakóépület és a hozzátartozó garázs tetőszerkezete teljesen kiégett, a lángokat a kiérkező tűzoltók oltották el - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor hozzátette: a rendőrség és a tűzoltóság közösen vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke azt mondta, helybéliek telefonon értesítették arról, hogy a kiégett ház a helyi cigány kisebbségi önkormányzat képviselőjéé, akit korábban ismeretlenek telefonon is megfenyegettek. Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke szerint „szélsőségesek akciójáról van szó”, mert - mint mondta -, a ház falára „gyalázkodó feliratokat” is írtak. Az Országos Választási Iroda adatai szerint Tiszaroffon a Lungo Drom képviselői alkotják a helyi kisebbségi önkormányzatot, amelynek elnöke Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, a cigány szervezet elnöke. Farkas Flóriánt az MTI-nek kora reggel nem sikerült telefonon elérnie. A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség szombaton Szolnokon tart kongresszust a városi sportcsarnokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!