Hírek

2008.03.17. 17:38

Körvonalazódik az új Kóka-Fodor párbaj a liberálisok elnöki posztjáért

Bár még több a homályos, mint az ismert részlet a Szabad Demokraták Szövetségének elnökválasztása körüli szabálytalanságokról, Fodor Gábor már bejelentette: elindulna az SZDSZ elnöki posztjáért egy új választás esetén.

BAMA

A környezetvédelmi miniszter egészen pontosan így fogalmazott: „Ha lesz tisztújító küldöttgyűlés, akkor nem futamodok meg a kihívás elől". Márpedig van esély az új elnökválasztásra, legalábbis Eörsi Mátyás szerint. A liberális párt ügyvivője, mint közöltük, azt mondta, már csak saját tisztességük kedvéért is valószínűleg megismétlik a szavazást.
Mint ismert: február elején számolt be egy résztvevő először az SZDSZ tavaly márciusi küldöttgyűlésén tapasztalt szabálytalanságokról. A vizsgálat egyelőre annyit állapított meg, hogy négy borsodi küldött helyett álküldöttek vettek részt a küldöttgyűlésen. Arra azonban még nincs válasz, szavaztak-e, és ha igen, kire adták a voksukat. 

Mindenesetre sajtóhírek szerint T. Asztalos Ildikó Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökről a bizottság által meghallgatott küldöttek azt állították, ő tette lehetővé, hogy a meg nem jelentek helyett jogosulatlanul szavazzanak illetéktelenek. Róla viszont tudni lehet, elkötelezett Fodor-támogató. Azaz ha valóban szerzett, akkor is a vesztes elnökjelölt javára szerzett  szavazatokat.  T. Asztalos Ildikó tegnap közleményben utasította vissza az őt ért vádakat. Már korábban, az álküldöttek ügyében indult vizsgálat lezárása előtt kérte, hogy megismerhesse a vizsgálati jelentést és megtehesse arról észrevételeit, ám erre sem a jelentést tárgyaló ügyvivő testületi ülés előtt, sem azóta nem volt módja. Meggyőződése szerint a fő kérdés az, hogy az SZDSZ ügyvivői testülete milyen politikai döntést hoz az ügy megoldására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!