Hírek

2008.03.27. 19:18

Még egy álküldött került elő?

Jüttner Csaba vizsgálatot indít és rendőrségi bejelentést tesz, ha beigazolódik, hogy a HírTV műsorában szereplő szabolcsi küldött nem volt jelent az SZDSZ tavalyi tisztújító küldöttgyűlésén

mti

Jüttner Csaba vizsgálatot indít és rendőrségi bejelentést tesz, ha beigazolódik, hogy a HírTV műsorában szereplő szabolcsi küldött nem volt jelent az SZDSZ tavalyi tisztújító küldöttgyűlésén.

Az SZDSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke arra reagált az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében, hogy a HírTV Célpont című műsorának stábja Jüttner Csaba körzetében újabb álküldöttre akadt. "Bíró Árpádné nem volt ott tavaly az SZDSZ elnökválasztásán, neve mellett a Fővárosi Bírósághoz eljuttatott jegyzőkönyvben mégis szerepel aláírás. Azt mondja sejthették, hogy nem megy el, mert hat éve volt utoljára küldöttgyűlésen" - olvasható a HírTV honlapján.

"Amennyiben beigazolódik, hogy a HírTV Célpont című műsorában elhangzottak megfelelnek a valóságnak, és Bíró Árpádné valóban nem volt jelen az SZDSZ 2007. márciusi Tisztújító Küldöttgyűlésén, az ügyben - mint a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke - vizsgálatot indítok. Ezzel egyidőben okirat hamisítás gyanúja miatt bejelentést teszek a rendőrségen" - írta közleményében Jüttner Csaba.

Az SZDSZ elnökválasztáskor történt visszaélésekről - miszerint manipulálták a választást - a hírTV egyik februári műsora adott hír. A Boon nevű honlapnak nyilatkozva Köteles Péter miskolci vállalkozó azt mondta, ő volt az, aki a médiumot erről informálta. A férfi a televíziónak arról is beszélt, hogy négy-öt jelen nem lévő borsodi küldött helyett mások szavaztak, "mégpedig előre megbeszélt módon Kóka Jánosra".

Kedden az SZDSZ ügyvivő testülete és frakciója arról döntött, hogy rendkívüli küldöttgyűlés összehívását kezdeményezi a párt országos tanácsánál. Kóka János pártelnök közölte: a rendkívüli küldöttgyűlés tudja megnyitni az utat a teljes körű tisztújításhoz.

Kóka tájékoztatta a frakciót a koalíciós egyeztetésről

Véget ért az SZDSZ Képviselői Irodaházban tartott összevont ügyvivő testületi és frakcióülése. Kóka János pártelnök a várakozó újságíróknak csak annyit mondott a megbeszélésen elhangzottakról, hogy tájékoztatta a frakciót a koalíciós egyeztetés állásáról, és abban maradtak, hogy hétfőn folytatják.

Arra a kérdésre, hogy a szocialisták elutasítják a magántőkét az egészségpénztárakban, szintén csak annyit mondott, hogy "folynak a koalíciós tárgyalások, abban bízom, hogy lesz megoldás, hiszen nem az SZDSZ, hanem az ország érdeke, hogy folytatódjanak a reformok"

Arra a kérdésre, hogy a szocialisták elutasítják a magántőkét az egészségpénztárakban, szintén csak annyit mondott, hogy "folynak a koalíciós tárgyalások, abban bízom, hogy lesz megoldás, hiszen nem az SZDSZ, hanem az ország érdeke, hogy folytatódjanak a reformok" -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!