Hírek

2008.03.05. 15:17

MSZP: a Fidesz pénzszerzésre használja a népszavazást

Az MSZP szerint a Fidesz pénzszerzésre is fel szeretné használni a népszavazást.

MTI

Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten elmondta, több MSZP-s szimpatizáns kapott csekkel együtt olyan levelet, amiben Orbán Viktor, a Fidesz elnöke arra kéri a választókat, hogy támogassák pénzadománnyal is az igenek győzelmét - közölte a kormánypárti politikus, aki tudni szeretné, milyen adatbázis alapján küldte a leveleket az ellenzéki párt. A népszavazási kampány végén arra kérni az embereket, hogy pénzzel is támogassák a már lefutott kampányt, ízléstelen és nem megfelelő eljárás egy demokráciában - vélekedett Mesterházy Attila.

Miközben Orbán Viktor egyik oldalról azt mondja, hogy túl sok a 300 forintos vizitdíj, eközben annak akár többszörösét is szívesen látná a Fidesz pártkasszájában - fogalmazott a politikus, aki népszavazási díjnak nevezve ezt a pénzadományt. A frakcióvezető-helyettes úgy vélte, most már túl sok mindent nem lehet hozzátenni ehhez a kampányhoz, "a költségeket nagy részben már ki kellett, hogy fizessék". Mesterházy Attila szerint a Fidesz elnöke nem is a népszavazáshoz kéri az emberek pénzét, hanem a párt későbbi akcióihoz.

Hozzátette: arra szólítják fel a Fideszt, hogy ne akarja ártó politikáját megfizettetni az emberekkel. A politikus elmondta, tudni szeretnék, milyen adatbázis alapján küldték a leveleket, mivel számos olyan állampolgár is kapott, aki egészen biztosan nem Fidesz-szimpatizáns.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!