Hírek

2008.03.27. 14:34

MSZP-frakció: még nincs döntés Karsai büntetéséről

Az MSZP-frakció várhatóan hétfőn dönt Karsai József, és a szavazástól távolmaradó Farkas Imre büntetéséről

mti

Az MSZP-frakció várhatóan hétfőn dönt az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényre nemmel szavazó Karsai József, és a szavazástól távolmaradó Farkas Imre büntetéséről - tudta meg csütörtökön az MTI.

A szocialista frakció etikai bizottsága hétfőn alakítja ki álláspontját arról, milyen büntetést javasol a két képviselőnek, majd ugyanaznap dönt a képviselőcsoport is. Farkas Imre a frakció jóváhagyása nélkül nem vett részt az egészségbiztosítási törvény február 11-i zárószavazásán, míg Karsai József a frakció akarata ellenére szavazott nemmel az előterjesztésre. A szavazás előtt mind a ketten kérték, hogy a frakció támogassa döntésüket, de ehhez nem járultak hozzá a képviselők.

Az MTI úgy tudja, hogy Farkas Imre esetében pénzbüntetés  várható, Karsai Józsefnél azonban nemcsak a nem szavazatot  vizsgálják, hanem a törvénnyel kapcsolatos nyilatkozatait is, mivel  az sok frakciótársában visszatetszést váltott ki és szigorúbb  megítélés alá esik.
     A Békés megyei képviselő esetében büntetésként az írásbeli  megrováson és pénzbüntetésen kívül szóba kerülhet akár a kizárás is,  de a frakció etikai bizottsága még nem döntött arról, mit javasol.
     Karsai József kedden jelentette be, hogy jövő hétfőn  szimpátiatüntetést tartanak mellette a képviselői irodaház előtt  azok a szocialisták, akik tiltakoznak a képviselő esetleges kizárása  ellen. A képviselő információi szerint a tüntetésen a helyi  alapszervezek elnökei, tagjai, valamint régi szocialista  szimpatizánsok vesznek majd részt, akik várhatóan három autóbusszal,  mintegy 150-en fognak megjelenni az irodaház előtt, a Jászai Mari  téren.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!